Balkong inspiration!

Att äntligen kunna använda sin balkong! Sitta och njuta av denna yta som vi inte kan nyttja större delen av året. Men nu så! Nu är tiden äntligen inne. Därför kommer här lite balkonginspiration ifall ni är sugna på att göra om era balkonger inför denna vår och sommar.

Jag börjar med denna, då det är extra utmanande att inreda en liten balkong.

compact living balkong med sitt- och matplats

Fotokälla: Bekleidet

Den här balkongen är endast 80 cm djup. I ena hörnet står kista som passar perfekt måttmässigt och som både fungerar som förvaring och som sittplats. På andra sidan står en bekväm stol med justerbart armstöd. Bordet i mitten är fällbart och kan både användas till att äta på och vila sina fötter på om man vill sola. Detta enligt Jana, ägarinnan till balkongen och som la upp denna bild på sin blogg Bekleidet. Och så kan hon grilla på bordet också – och grillen förvarar hon i kistan. Riktig compact living!

Har man lite mer yta och vill ligga riktigt skönt på den så kan man ju inreda den med en säng! Däremot kan inte jag hjälpa att bli praktisk när jag ser en sådan bild och tänker ”Men hur blir det om det börjar regna?”.  Nåja, det ser i vilket fall superhärligt ut!

Jag gillar även tanken på att avgränsa balkongens ena sida med en gardin eller ett draperi av något slag (tänker även här på regnet). Det skyddar såväl mot solen som begränsar eventuell insyn från grannar och gör balkongen genast mycket mysigare!

Har man inte en trädgård eller en uteplats så får man improvisera sig till det. Här har man verkligen gjort balkongen till en miniträdgård och nyttjat både golv- och väggytan till detta.

Se vad växter, trägolv, en liten matta, några lyktor, lite belysning och kuddar kan göra!

Även här har man skapat en inbjudande balkong med hjälp av samma attribut – mycket växter, trä på på golvet och textilier. Upphöjningen för sittplatsen gör att det blir extra mysigt. Önskar att den hade nyttjats till förvaring bara. Det hade varit extra fiffigt.

Gillar annars blomkrukorna vid räcket som även fungerar som avskärmare. Det är en smart dubbelfunktion.

Nedan har man både fått plats med grill och sittplatser.

Fotokälla: Egilfarstad

På denna balkong valde man att satsa på sittplatser i stället för bord. Mycket inbjudande. Här skulle man ju vilja sitta från morgon till kväll.

Denna balkong är troligtvis platsbyggd – både väggen och soffgruppen. Träväggen gör den även mer exklusiv.

En annan lyxig balkongvariant med platsbyggd sidohylla som jag hoppas även kan nyttjas till förvaring:

Eller varför inte satsa på en hängmatta? Detta är i och för sig en riktig lyxig version av en hängmatta. En hängstol är det snarare.

Bildkälla: Homify

Ja, allt beror på vad man vill göra på sin balkong. På en av våra balkonger har vi flexibel möblering så att vi kan göra lite olika saker på den beroende på situation. Vad vill du helst göra på din balkong? Inred efter det!

/Paulina

PS. De bilder som saknar källor har jag hittat på Pinterest. Jag försöker alltid att ange källan till alla bilder som inte är tagna av mig och det är riktigt frustrerande när det inte går att hitta en källa till en bra bild som jag vill ha med, då jag tycker att den är inspirerande. Jag valde att ta med den ändå. Om ni känner igen någon bild och vet var den kommer ifrån så får ni gärna hojta till så kompletterar jag med källhänvisningar!

4 Kommentarer
  1. Ingrid says:

    Tack för fin inspiration! Jag vill bygga en upphöjd ”säng” som på bild nr 6, men förstås med fövaring under. Många kuddar är mysigt men måste ju kunna tas undan utan att hela lägenheten blir belamrad.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!