Slipsförvaring: gör-det-själv lösningar

Dags att lämna köket ett litet tag känner jag. Märker att det har varit många inlägg därifrån senaste tiden. Låt oss förflytta oss till garderoben. Och koncentrera på männen en liten stund. Jag känner att ni behöver få lite mer uppmärksamhet här och lite tips. Därför har jag idag valt att titta liter närmare på slipsförvaring och egengjorda lösningar för denna.

Att använda gamla trälådor kan uppenbarligen vara en lämplig lösning för just slipsar. I alla fall om men löser det på detta sätt:

slipsfövaring i gamla backar

Kommer från Rain on a tin Roof där även fler bilder och beskrivning av hur man går till väga finns att hitta hos Jenna.

En annan lösning på egengjord slipsförvaring hittade jag på Smallgood Hearth. Om man inte har så många slipsar så kombinerar ju denna lösning både småförvaring och just slipsförvaring.

egengjord slipsförvaring

Slipsförvaring inom en ram

Den här egengjorda lösning hittade jag hos lookiewhatidid. Där finns en komplett steg-för-steg beskrivning av hur Missy gick till väga för att få till den.

Handdukstorkare kan med fördel användas för att hänga upp slipsar på. Dessa kan fästas både på vägg, inne i garderoben eller på dörren. Mydesigndump går igenom hur man får till denna lösning. Gillar den skarpt. Väldigt enkel att få till och ger en mycket bra översikt över slipsarna.

Slipsförvaring på handdukstorkare

Vill man in stället förvara slipsar i en byrålåda så beskriver The Joy of Design  hur detta kan bli verklighet:

slipsförvaring i byrålåda

Då vet ni, som har många slipsar men mindre ordning bland dessa, vad ni ska göra denna soliga lördag, eller hur?:)

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Vivianne says:

  Hej Paulina, läser din blogg ofta och inspireras till dessa fiffiga lösningar.
  Jag har dock ett problem med alla väskor ( läs ryggsäckar) som används varje dag och hamnar som en översvämning i hallen.
  Har du något tips att ge med en bra hallösning till våra väskor?

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Vivianne,

   Vad roligt att du tycker om bloggen och har nytta av den! Vad gäller dina ryggsäckar – svårt att ge exakta råd när man inte har sett hallen eller hur mycket plats ryggsäckarna tar. Men generellt så kan du fundera på följande saker:
   – måste ryggsäckarna förvaras i hallen eller finns det ett annat lättåtkomligt ställe de skulle kunna hängas/läggas i i närheten av hallen?
   – om de måste förvaras i hallen – går det att exempelvis hänga upp dem på någon vägg? Jag tänker spontant på en vägg med krokar som kan döljas på något sätt som ett skåp eller så, så att de inte syns, men att man nyttjar en sådan yta. Men, som sagt, svårt att ge exakta råd utan att ha sett hallen..
   – alternativt – kan man lägga ryggsäckarna i bänkar som man kanske sitter på när man tar på sig kläderna? Det är en annan lösning men det ska man ha så klart plats till och så har vi åtkomlighetsproblematiken – viktigt att de är lätta att komma åt och att man inte behöver ”rota” i lådan..

   Hoppas att detta kan vara till lite hjälp i alla fall..

   Svara
   • Vivianne says:

    Å, tack för alla tips!! Jo en bänk kanske kan vara en lösning faktiskt.
    (Hallen är rätt liten ca 5 kvm och har fem dörröppningar.)

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!