Fyndiga förvaringslösningar för barnens leksaker

Man behöver inte alltid använda saker till det de är tänkta för från början för att få det att fungera där hemma. Man kan tänka utifrån föremålens funktion och mått för att skapa nya och fantasifulla användningsområden. Här kommer exempel på sådan fyndiga förvaringslösningar för barnens leksaker:

fyndiga förvaringslösningar för leksaksbilar

 

Vad sägs om att använda magnetiska knivhållare till att fästa leksaksbilar på. Vi som har små killar hemma vet att de tenderar att vara lite överallt (alltså småbilarna – fast småkillarna också när jag tänker efter..).  Funderar på att göra en sådan lösning själv, för den måste även vara poppis bland barnen själva – lätt att sätta bilarna tillbaka på plats och mycket överskådligt!

Skateboard som hylla för barnens leksaker

Denna hyllösning är verkligen fantasifull. SAS Interiors har flera sådana på sin sida, där de även visar steg för steg hur man gör skateboard till hyllor och fäster dem på väggen.

Skoförvaring till Barbie

 

Och så till flickrummet. Den vägghängda förvaringslösningen, som främst är tänkt för skor, passar alldeles utmärkt att lägga små dockor i. Måtten stämmer ju perfekt, och även här blir det överskådligt för barnet. Och yteffektivt:)

Ha en trevlig helg!

/Paulina

Via: 1, 2, 3

8 Kommentarer
 1. Jessica says:

  Flickrummet så klart. Min son leker också med dockor, han har inget flickrum. Han har ett barnrum eller ett lekrum.

  Det är flera år sen du skrev det här men din blogg verkar fortfarande aktiv så jag skriver min kommentar ändå.

  Svara
 2. Hannele says:

  Jag kan tänka mig att de småbilar som inte går att fästa på en magnetlist skulle samsas väldigt bra med dockor och andra leksaker i den där fickan. Min dotter skulle behöva något till sina bilar, de ligger huller om buller på golvet just nu. Bra tips!

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att du redan har testat, Maria, men synd att det inte fungerade. Hmm.. undrar hur de gjorde som lyckades fästa bilarna på bilden.. det kanske är olika magnetstyrkor på kvivhållare? Eller olika mycket stål på bilarna? Bra att veta i alla fall att man ska testa själva magnethållaren innan, så tack för din input!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!