Anledningen till min bloggtystnad

Ni kanske har märkt att det har varit en klart lägre frekvens på mina inlägg den senaste tiden. Anledningen till detta är att jag sedan i mitten av januari har tagit anställning igen. Jag fick ett erbjudande på en reklambyrå som jag bara inte kunde tacka nej till. Dessutom kom det i en tid då jag kände att jag inte utvecklades längre. Och jag är beroende av att utvecklas. Det är inget val för mig. Det är ett måste. Efter nästan 9 år med bloggen(!), tre skrivna böcker, två webbkurser och ett 50-tal föreläsningar kände jag ett stort sug över att göra något annat som var mer strategiskt och där jag fick jobba i ett team. Att vara bloggare och influencer eller vad man nu vill kalla för, men som innebär att man är egenföretagare, är faktiskt ganska ensamt. Man har ingen att dela varken mot- eller medgångar med. Ingen att bolla idéer med. Även om man kan ingå i diverse nätverk, diskutera med sin partner eller med vänner så är det inte samma sak som att de facto jobba med och ansvara för något tillsammans på dagarna. Det började jag sakna allt mer.

De första fyra åren jag hade bloggen var det vid sidan av mina heltidsjobb, som alla har varit krävande och där jag aldrig enbart har jobbat 40 timmar i veckan. Så jag tänkte att frekvensen nu skulle minska, men att jag skulle kunna hålla ett jämt flöde. Blogga minst en gång i veckan tänkte jag. Det visade sig snart vara en omöjlighet. Eftersom mitt nya jobb visade sig vara ett intensivt och nästan alla dagar i veckan jobb. Detta skriver jag inte för att beklaga mig. Jag har massor att vara både glad och tacksam för. Jag har ett jobb som nog är det roligaste jag har haft, en otroligt stimulerande arbetsplats och ett fantastiskt team att leda. Jag har ett jobb till att börja med i en tid då många har blivit av med sina. Och det finns de som sliter så mycket mer än vad jag gör, och då tänker jag främst på hjältarna inom vården, som verkligen är hjältar på riktigt. Men faktum kvarstår och är anledningen till att jag inte har mäktat med bloggen. Trots att jag verkligen gillar att jobba och att jag mäktar med en hel del. Dagen har trots allt bara 24 timmar och jag är dessutom småbarnsmamma.

Detta är så klart inte hållbart i längden och jag tänker att riktigt så mycket ska man inte jobba. Så jag jobbar på det nu (haha, där fick jag till det:). Ambitionen och viljan är i vilket fall att – på sikt – vara mer närvarande här på bloggen. Eftersom bloggen fortfarande är min baby och organisering av hemmet fortfarande är min passion. Får se hur jag lyckas med det framöver, men nu vet ni i alla fall hur läget är.

Hoppas i vilket fall att ni fortsätter att organisera era hem!

Kram

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Lilli says:

  Det har varit roligt att följa din blogg och lära ” kännt dej” Alla bra tips och idéer som jag har fått är guld värda.Du får ha det så bra 🤗 med både jobbet och familjen.

  Svara
 2. Ingrid says:

  Gratulerar till nya jobbet och tack för att du beskriver hur du prioriterar. Vi behöver fler förebilder som väljer bort och bara köra på!
  Det finns så mycket värdefullt på bloggen som kan läsas igen.
  Mitt ”stora problem” (inte riktigt men på detta tema ☺️) är att Wunderlist slutar funka i veckan och jag vill inte ha mina listor i Microsoft ToDo. Tills vidare övergår jag till post-it men det är inte kul så tips på andra appar för detta ändamål uppskattas.

  Svara
 3. Nina says:

  Grattis till nya jobbet!
  Uppskattar bloggen mycket, men nånting måste ju maka på sig.
  Tack för allt värdefullt du skrivit hittills!

  Svara
 4. AnnBritt says:

  Grattis till ditt jobb!!!
  Har saknat dig men dina böcker (har alla tre) och din blogg är väl använda. Är det något jag undrat och funderat över så läser och scrollar jag. VIPS så är problemet löst.

  Ta väl hand om dig och familjen. Bloggen finns kvar för oss som följer den.

  Svara
 5. Anita says:

  Där är du ju! Jag har faktiskt saknat dig! Här är då förklaringen till din frånvaro och det är inte svårt att förstå varför!
  Jag vill verkligen önska dig lycka till med ditt nya jobb och hoppas på att få ett litet blogginlägg mellan varven.
  Då måste du berätta lite om vad man gör på en reklambyrå.
  Tack för allt du bidragit med!

  Kram
  Anita S

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!