Ordning i handväskan

Ordning i handväskan – vecka 51

Jag vet. Inte långt till Julafton nu och ni har säkert fullt upp. Men detta är ett snabbt uppdrag som ni klarar på max en kvart (om ni enbart rensar och inte behöver införskaffa saker) och sedan känner stor lättnad över!

Vissa av oss använder sig av flera handväskor som vi byter ofta, andra är mer trogna en väska. Men hur är det med innehållet i den? Rensas det kontinuerligt inuti eller ligger allt huller om buller?

Dags att ta tag i detta i vilket fall innan året är slut. Och samtidigt skapa ett smidigt system för att behålla ordningen och snabbt kunna byta innehållet till en annan handväska om du vill det.

Checklista handväskan:

 1. Ta ut allt från handväskan. Vad har du där egentligen? Gamla kvitton? Tomma behållare efter huvudvärkstabletter? Någon bortglömt vante?

 2. Rensa. Yes. Det gäller även här. Rent skräp blir ju lätt att kasta. Ta även bort saker som du bara råkade stoppa in i handväskan men som inte hör hemma där.

 3. Dela upp innehållet i saker som du verkligen behöver bära med dig varje dag och sådant som du nyttjar ibland.  Dags make-up kan skiljas från kvälls make-up exempelvis om du använder olika make-up.

 4. Skaffa en eller flera necessärer som du kan ha inuti din väska. Det finns även insatser för handväskor att köpa. Eller necessärer som som har sidofack. Då blir det också lättare att ha ordning och reda. Men har du inte dessa och inte känner för att skaffa dem heller så går det bra med vanliga necessärer. Eller zip-lockpåsar om du gärna vill se vad som finns inuti.

 5. Har du sidofickor i din handväska? I dessa ska du lägga det du använder dagligen. Bestäm vad som ska ligga och i vilken sidoficka.

 6. Finns det saker kvar som du vill ha med dig varje dag? Lägg det i en necessär.

 7. Finns det saker som du inte behöver ha med dig varje dag utan bara ibland? Lägg det i en annan necessär.

 8. Gå igenom din plånbok. Ta ut all innehåll i den och rensa bland kvitton, visitkort, rabattkuponger, mynt mm.

 9. Behöver du ladda din mobil under dagen? Då kanske det finns en poäng att ha en mobilladdare eller powerbanki väskan? Lägg den i en liten påse så trasslar den inte till sig i väskan.

 10. Belöna dig själv!

Ordning i handväskan

Foto: Ulf Huett

Veckans projekt kommer i omarbetad form från boken ”Organisera och förvara hemma  – ett projekt i veckan”. Mer inspiration på tema ordning i handväskan hittar ni här.

Lycka till med veckans projekt! Vill ni lägga upp bilder så kan ni göra det på Facebook eller Instagram.

/Paulina

9 Kommentarer
 1. Annelie says:

  åh jag önskar att jag kunde säga att jag hade en konstant välrensad handväska men nä, jag hittade kvitton från i augusti till och med. Nu är den dock rensad och rengjord så det känns som en helt ny väska, en belöning i sig.

  Svara
 2. Lilli says:

  Jag tillhör dem som använder mej av flera olika handväskor. Men när jag byter lägger jag över allt , förutom det som inte hör hemma i väskan. På det viset blir min handväska regelbundet städad. Plånboken tömde jag helt och gick igenom allt.

  Svara
 3. Hanna H says:

  Jag har en favorithandväska som jag använder flitigt och sedan ett gäng andra väskor. Jag försöker att rensa väskan varje dag när jag kommer hem för att det blir så mycket enklare att upprätthålla en någorlunda ordning. Känns ju också mycket bättre att prylarna i väskan inte växer till en hög puckel att ta sig över.

  Efter rensningen kändes det enkelt att lägga tillbaka det som skulle vara kvar i väskan. Var sak har nämligen sedan tidigare blivit tilldelad ett speciellt fack. Det går ju så mycket snabbare att hitta saker när man vet exakt var man har dem och det är en stor fördel när man är på språng.

  Även plånboken försöker jag gå igenom med jämna mellanrum, åtminstone en gång i månaden. Detta projekt kom lägligt för nu började det bli dags för en rensning. Ett tips på organisering i plånboken är att förvara sedlarna i ett fack och kvitton i ett annat. På så sätt blir det lätt att hitta rätt sedel när man ska betala.

  Det avklarade projektet firar jag med att sticka iväg till mataffären för att använda värdekuponger som jag fann i plånboken. De måste utnyttjas innan årets slut och gratis mat är aldrig fel 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!