Organisera bland hobbyprylar

Organisera bland hobbyprylar – vecka 49

Brukar du sticka, virka eller sy? Eller kanske måla akvarell, klippa papperspyssel, trä pärlhalsband eller tälja trägubbar? Många av oss har en hobby vi gärna ägnar oss åt – eller i alla fall lite grundläggande pysselutrustning eller en sylåda.

Har du en plats avsedd för din hobby? Ett hobbyrum, ett pysselhörn eller en pyssellåda? Det är bra att ha en bestämd plats för detta, dels ur förvaringssynpunkt, dels för att det underlättar för dig att ägna dig åt din hobby. Om du inte har dina hobbyprylar på ett bestämt ställe är det dags ordna ett nu. Om du redan har en plats är det dags att rensa och organisera där.

Checklista hobbyprylar:

 1. Samla ihop alla dina hobbyprylar. Gruppera dem om det rör sig om olika typer av hobbyer som du utövar på olika ställen i hemmet, eller där du vill hålla isär utrustningen.

 2. Om du inte har en bestämd plats för dina hobbysaker – bestäm var de ska vara framöver. Har du ont om plats kan du kanske förvara dina hobbyprylar i en eller flera lådor under sängen. Eller avsätta ett skåp till det.

 3. Rensa bland hobbyprylarna. Är det något som ska slängas? Något som behöver kompletteras?

 4. Rengör utrymmet där de ska ligga.

 5. Organisera sakerna så att de hör ihop och lägg dem i olika behållare vid behov. Försök att ordna dem på ett överskådligt sätt så att du ser vad du har och lätt kan komma åt det du behöver.

 6. Dela gärna med dig av din organiserade samling på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram och pinga eller tagga mig.

7.. Klart. Dags för en liten belöning!

Organisera bland hobbyprylar

Foto: Ulf Huett

Veckans projekt kommer i omarbetad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Har ni inga hobbyprylar att organisera, checka av prioriteringslistan i stället. Inte många veckor kvar så det vore skönt att få den helt avklarat, eller hur?

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

3 Kommentarer
 1. Annelie says:

  Vi har under hösten fixat ett kombinerat kontor och pysselrum. Nu under veckan passade vi på att rensa lite bland pysselsakerna och samtidigt få lite koll på vad som kan kompletteras i form av julklappar.

  Svara
 2. Hanna H says:

  En stor hobby är att sy. Jag har massvis av sysaker. Vissa av sakerna förvarar jag i skrivbordet som symaskinen står på medan andra ligger i garderober i ett annat rum. Denna veckas projekt passar perfekt för att byta plats på innehållet i garderoberna så att alla syprylar förvaras i samma rum.

  Jag började med att röja ut allt i garderoberna i rummet med symaskinen. Sedan gick jag till det andra rummet och tömde garderoberna med sysaker och tyger. Flyttade över grejerna till garderoberna i syrummet. Nu har jag alla sysaker och material i samma rum som symaskinen. Hädanefter blir det mycket lättare att ägna sig åt att sy när det är så enkelt att plocka fram och när jag tröttnat för stunden är det ju bara att låta det ligga kvar framme och stänga dörren.

  Det här avklarade projektet firar jag med att sy en klänning av ett bortglömt mönster som jag hittade när jag plockade bland sakerna 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!