Husdjurens saker

Rensa bland husdjurens saker – vecka 47

Har du husdjur? Beroende på vilket eller vilka djur du har hemma så har du kanske transportburar, foder, sand, strö, borstar, klosax, koppel, plagg, leksaker, klösbräda, sovkorgar, gnagsaker, slang, håv, olika mediciner och papper med information eller intyg från veterinär osv.

Men djur har sin egen vilja och ibland köper vi saker till dem som de inte vill ha. Annat blir snabbt uttjänt och måste rensas bland därför. Den här veckan ägnar vi att gå igenom husdjurens saker och organiserar bland dem.

Om du inte har husdjur är det här ett ypperligt tillfälle att bocka av något från din egen prioriteringslista.

Checklista husdjurens saker:

 1. Gå igenom ditt hem och samla allt som hör till husdjuret/-en på ett ställe.

 2. Gå igenom alla prylar och rensa bland husdjurets saker. Det är ingen idé att spara på saker som inte används, hur dyra de än var att köpa. Är något alltför nött eller trasigt och behöver bytas ut? Skriv upp det på din att göra-lista.

 3. Dela upp i sälj-, skänk- och släng-högar. Ta bilder på det du vill sälja och lägg upp på Blocket eller motsvarande. Eftersom tillbehör till djur ofta är dyra brukar det gå bra att sälja hela och rena saker vidare. Hund- och katthem brukar tacksamt ta emot sådant du vill skänka.

Husdjurens saker

Foto: Ulf Huett

 1. Om du inte redan har en pärm för alla de papper som rör husdjuren, se till att skaffa en nu och samla allt där.

 2. Fundera över hur du förvarat husdjurets saker hittills och hur du vill ha det framöver. Är det smidigare för dig att ha allt överskådligt på ett ställe? Eller föredrar du att förvara olika tillbehör där du oftast använder dem (koppel vid dörren, borste i soffan, klosax i badrummet)?

 3. Är det något ställe som lätt blir skräpigt där ditt husdjur håller till? Se över om du kan underlätta för dig själv på något sätt genom att t.ex. sätta matskålarna på en bricka så att det blir lättare att städa.

 4. Klart. Fira!

Veckans projekt kommer i förkortad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”.

Har ni några fiffiga förvaringslösningar för era husdjur? Eller har lyckats organisera deras saker på ett bra sätt? Berätta här på bloggen och/eller dela med er av bilder på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram.

Stort lycka till med era projekt! Själv ska jag organisera i Viktors nya garderob – berättar mer om det i ett inlägg framöver:)

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Annelie says:

  Inser att jag behöver rapportera direkt jag utfört projektet annars glömmer jag bort det. Vi har inga husdjur så vi julpyntade huset, och då ligger verkligen betoningen på vi. Min del i det hela var i och för sig minimal. Det jag gjorde var att ställa fram lådorna sen skötte barnen resten. De satte till och med ihop julgranen. Det är väl fördelen med att inte ha äkta gran, den håller ända fram till jul. Barrar inte så mkt heller =) Barnens kreativitet var imponerande. Nu har vi allt från julpynt av lego till ljusmanschetter i granen men varför inte, barnen absolut älskar den så då gör jag det med.

  Svara
 2. Hanna says:

  Mitt husdjur är en katt. Papper som rör katten samlar jag i pärmen med alla andra försäkringar som jag tecknat. Det här projektet har dock fått mig att tänka till. Nu har jag flyttat alla husdjurspapper till en egen pärm. Känns faktiskt mer organiserat och logiskt att samla allt med husdjur i en egen pärm.

  Ett problem som jag haft ett tag är att katten inte vill dricka så mycket vatten. Efter att jag googlat och rådfrågat andra kattvänner har jag kommit fram till följande. Kattens vattenskål ska inte stå för nära matskålen då katten inte vill riskera att få blodstänk i dricksvattnet. Därför flyttade jag vattenskålen till ett eget hörn i matrummet och nu dricker katten duktigt.

  Detta avklarade projekt firas med en mysstund med katten 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!