Göm sladdarna och skapa laddningsstationer

Göm sladdarna och skapa laddningsstationer – vecka 46

Sladdar är ingen vacker syn. Speciellt inte om de är intrasslade i varandra. Men det gör stor skillnad och gläder ögat när projektet är klart!

Checklista göm sladdar / laddningsstationer:

 1. Gå igenom alla rum i ditt hem och identifiera var du har sladdtrassel eller sladdar som du gärna vill gömma. Under skrivbordet, runt tv-möbeln, intill nattduksbordet etc.

 2. Gå igenom varje härva och trassla upp allt. Finns det några sladdar som inte längre används och bara ligger där? Ta bort dem i så fall.

 3. Om du vill gömma sladdarna så finns det sladdgömmor och kabelsamlare att köpa. Du kan även göra en själv av en skokartong om du vill.

 4. Var någonstans brukar du eller ni ladda era mobiler? Ordna gärna en mer organiserad laddningsstation där, och se till att laddare alltid finns på plats. Sladdarna kan fästas vid en bordskiva t.ex. med en särskild sladdhållare så är de alltid lätt tillgängliga och de slipper ligga och trassla på golvet. Samtidigt får ni en bestämd plats att lägga ifrån er telefonerna och vet var ni hittar dem igen.

 5. Samla gärna laddarna i en snygg korg eller burk vid laddningsstationen, när de inte används.

 6. Belöna dig själv för väl utfört uppdrag!

Göm sladdarna och skapa laddningsstationer

Alla sladdgömmor behöver inte kosta. På bilden ser ni en skolåda som jag har gjort om till en sladdgömma. Denna veckans projekt kommer i omarbetad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”. Foto är taget av Ulf Huett. Fler exempel på sladdgömmor i boken.

Ser fram emot att läsa om hur era projekt går och hur ni tämjer er sladdkaos:) Bilder är varmt välkomna också, men eftersom det dessvärre inte går att lägga dem på bloggen, så får ni gärna dela med er av dem på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram, där jag kan tagga eller pinga mig.

Stort lycka till med era projekt!

/Paulina

5 Kommentarer
 1. Lilli says:

  Toppen bra med tipset att samla sladdarna och sätta om med en tom toalett rulle . Min laddare till telefonen har jag alltid i en korg i sovrummet och i handväskan. Till tex fönsterputs maskinen förvarar jag laddaren tillsammans med produkten. De laddarna är märkta så jag vet vart de hör om man råkar glömma att lägga tillbaka. Små enkla tips som jag har fått här..men som gör så stor skillnad.

  Svara
 2. Annelie says:

  Eftersom vi har en låda med laddare redan och 2 givna laddningsuttag så fortsatte vi med dymon och märkte upp alla garderobshyllor denna vecka (fanns med på prioriteringslistan). Har även smygstartat med jultextiler.

  Svara
 3. Lena Petersson says:

  Klar. Jag använder ett ställ med hål för sladden så att mobilen kan stå upp när den laddar. Använder en sladdgömma. Har skaffat en arbetslampa med trådlösladdningsplats och usbport för laddning med sladd så mobilen kan laddas där också.

  Svara
 4. Hanna H says:

  Under skrivbordet har det länge varit en stor sladdhärva som jag inte orkat ta tag i. Därför passade detta projekt utmärkt. Efter att jag gått igenom alla sladdarna upptäckte jag flera gamla som inte längre behövdes och kunde tas bort.

  När rensningen var klar blev det dags att få bort sladdarna från golvet och gömma dem. Jag har tidigare testat några typer av kabelsamlare men inte fastnat för någon som jag tyckt om. Jag vill att sladdarna ska komma bort från golvet samtidigt som det ska vara en bra ordning bland sladdarna och att de dessutom ska döljas på ett snyggt sätt. I väntan på att den perfekta kabelsamlaren eller -gömman dyker upp gjorde jag en egen av en gammal skokartong som jag klädde med ett fint omslagspapper.

  Jag laddar alltid telefonen i samma vägguttag. Satte dit en stor urna vari jag kan lägga i laddsladden när den inte används.

  Det här avklarade projektet firas med att jag spelar ett datorspel vid skrivbordet (som jag dessutom nu kan göra med gott samvete:)

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!