Viktor städar sitt rum

Det var inte populärt. Men det måste göras. Och den magiska meningen ”jag får inte plats med mina saker” var det som satte igång det hela. Han sa det själv. Och jag började bli trött på att min 9-årige son bara lade saker överallt i sitt rum (dvs ovanpå de översta hyllorna), och tänkte att nu får han vara med och skapa ordningen från början och då kommer han verkligen komma ihåg var hans saker ska vara. Eller, ja, sannolikheten ökar i alla fall.

Så han fick börja med att tömma alla hyllor och lådor och damma av dem. Det som var lite smutsigare hjälpte jag honom med. Och sedan började vi diskutera vad som skulle stanna kvar och vad som skulle bort. Och det som skulle stanna kvar – var borde det stå eller ligga i så fall? Där märkte jag att han faktiskt hade svårt att bestämma var saker och ting skulle förvaras.  Så där hjälptes vi åt och resonerade oss fram. Jag kom med förslag och förklarade varför det var en bra plats och han instämde oftast.

Att rensa däremot var det inga problem med. Även om det tog sin tid, eftersom Viktor hittade en massa saker som blev så mycket mer intressanta än at rensa och organisera rummet. Can’t blame him. Alla har vi varit där.. Så såg det i vilket fall ut under tiden vi röjde. Allt som finns i skåpen och ovanpå hyllorna är nu ute på golvet..

Det var faktiskt inte så mycket att rensa, då vi hade gjort en stor rensning för något halvår sedan. Det var snarare organiseringen och att hitta plats åt några nya saker. Rensningen resulterade ändå i att han kastade ett gammalt pennskrin som var sönder och en hel del gamla fotbollstidningar.

Och så blev det efteråt.

Ett städat rum

Var sak på sin plats. Fint va?:)

Hur gör ni med era barns rum? Städar ni och rensar åt dem eller är de involverade? Eller har det förändrats genom åren? Ålder är så klart en påverkande faktor här tycker jag.

/Paulina

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!