Rensa i TV-bänken

Rensa i TV-bänken – vecka 43

Innehållet i tv-bänken är inte vad det var förr. När vi streamar alltmer så behövs varken dvd- spelare eller dvd-skivor. Men vi kanske fortfarande har en möbel att ställa tv:n på. Dags att rensa i den, göra oss av med saker vi inte har nytta av och använda den mer effektivt framöver.

Den största utmaningen här är nog att våga rensa. Och det kan du göra i två steg om det känns jobbigt. Är det svårt att göra sig av med filmer kan du ju börja med dem du gillar minst. Och så går du på det igen om ett tag igen. Men du bör fråga dig, handen på hjärtat, när du tittade på en dvd-film senast? Om det var för över ett år sedan så har du kanske gått över till att konsumera digitalt och då kan det vara värt att fundera över om du ska behålla skivorna över huvud taget. Utvecklingen går ju dessutom mot att fler och fler filmer görs tillgängliga digitalt.

Checklista tv-bänken:

 1. Ta en ”före”-bild av innehållet i TV-bänken.

 2. Ta ut allt ur tv-bänken.

 3. Rengör ytorna.

 4. Vad förvarar du i din tv-bänk? Gå igenom sakerna och rannsaka dig själv. Använder du dvd- spelaren? Finns de filmer du har på skiva digitalt? Har du annat där som du kan rensa bort eller som hör hemma på ett annat ställe?

 5. Om du ändå vill behålla skivorna, eller vissa av dem, sparar du mycket plats om du slänger fodralen och förvarar skivorna i cd-fickor.

 6. Har du lite yta över efter att du har rensat? Bestäm hur du bäst nyttjar den, annars blir det lätt en allt-i-allo förvaring. Ett tips är att lägga sådant där som du brukar ha liggande i vardagsrummet. Kanske bärbara datorer och Ipads som oftast används i soffan?

 7. Ta en ”efter”-bild.

 8. Belöna dig själv!

Rensa i TV-bänken

Foto: Ulf Huett

Veckans projekt kommer som alltid i ombarbetad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”.

Ser fram emot att läsa om vad ni förvarar i era TV-bänkar idag och om det gick att rensa bort en del för att göra plats åt annat som ni använder. Eller så har ni gjort er av med TV-bänken för gott, och då kan ni ju alltid välja något från prioriteringslistan, eller hur? Vill ni dela med er av bilder så gör det jättegärna på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller tagga/pinga mig på Instagram.

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Lilli says:

  Jag har en öppen tv bänk med hyllor o små fack , den används numera bara till mitt lilla barnbarn som är ett år. Så där ligger det leksaker och böcker som han kan gå och hämta själv och lägga tillbaka. Nu är tv bänken avtorkad och kunde även plocka bort några leksaker som han har blivit lite för stor för.

  Svara
 2. Annelie says:

  Tv-bänken rensades. Insåg att det hade hamnat massa sladdar, pärmar och t.o.m. ett plastat frottélakan (hur nu det kom dit) in i tv-bänken. Det blev att kasta en del och resten ställdes på rätt plats. Vi ser mkt streamat men då och då åker en dvd-film på så inga filmer kastades, däremot sorterades dem. Vi har ingen dvd-spelare utan ser dvd-filmerna via vårt playstation. Vi har samlat på oss en hel del olika tv-spelskonsoller och spel men barnen har koll och sköter det rätt bra och sätter undan kontroller och spel på sin plats efteråt. Familjen firade vårt arbete med att se just på en dvd-film som vi hade hemma.

  Svara
 3. Hanna H says:

  Förra veckan organiserade jag upp härvan av sladdar bakom TV:n. Men nu är det dags att ta tag i bråten som jag samlat inuti TV-bänken. Här har jag idag en VHS-spelare (!), en DVD-spelare, DVD-skivor samt olika kontroller till apparater.

  Gjorde mig av med båda VHS- och DVD-spelaren då jag jämt tittar på play/streamingtjänster. Alla DVD-skivor rök också. Bland kontrollerna rensade jag ut de som hörde till de två apparaterna och ett gäng andra som hör till enheter som jag inte längre har kvar.

  När jag var klar blev det en massa tomt utrymme. Jag ska avvakta med att fylla upp det med andra saker ett tag tills jag hunnit känna efter vad som kan vara bra att förvara där.

  Det avklarade projektet firar jag med att titta på ett efterlängtat program på SVT play 😀

  Svara
  • Paulina says:

   Bra jobbat!!! Och smart att vänta ut och fundera igenom vad du ska använda det tomma utrymmet till. Annars blir det lätt att det fylls på med allt möjligt och så går det liksom förlorat. Bra belöning på detta!

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] tog lillskrutt och jag oss an DVD-lådan eftersom denna veckas projekt var att rensa i TV-bänken. Uppifrån är före, sedan under och längst ner efter […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!