Flytta smart Paulina Draganja

Flytta smart – min tredje bok!

Snart släpps min tredje bok! Flytta smart heter den och den handlar om flytt – precis som titeln antyder:) Omslaget ser ut så här:

Flytta smart Paulina Draganja

Den visar precis hur roligt det är att flytta! 🙂 Om ni bara visste hur kallt det var den dagen vi fotade omslaget… har nog aldrig frusit så mycket. Nervöst känns det helt klart. 

Varför valde jag att skriva en bok om just flytt? Genomsnittssvensken flyttar elva gånger under sin livstid. Under 2017 flyttade över 1,2 miljoner personer inom Sverige. Vissa bytte dessutom adress flera gånger, vilket gjorde att det totalt gjordes närmare 1,5 miljoner inrikes flyttar! Det är inga små siffror vi pratar om. Ändå har jag inte hittat någon bok om detta. Så jag bestämde mig för att skriva en själv.

19 gånger har jag själv flyttat hittills. Jag har flyttat med mina föräldrar, på egen hand och med min egen familj. Jag har flyttat hemifrån, flyttat ihop, flyttat isär, flyttat till större. Jag har flyttat till andra länder, andra städer och inom samma stad. Jag önskar att jag hade haft en bok som denna när jag har flyttat. Det hade besparat mig en hel del tid och frustration. Det hade gjort mina flyttar smartare och effektivare. Jag kommer själv att använda den här boken nästa gång jag flyttar.

Den här boken innehåller allt du behöver tänka på inför din flytt, så att du slipper googla dig fram och ringa runt. Den är även en personlig flyttorganisatör, en moving organizer, som kommer att säkerställa att du inte glömmer något på vägen och att du gör saker i rätt ordning och vid rätt tidpunkt, vilket kommer att bespara dig både tid och pengar. Men framför allt bespara dig onödig stress och press. Bokens är uppbyggd så att du enkelt ska kunna följa den steg för steg genom hela flyttprocessen. Dessutom hittar du här mängder med tips och checklistor – till exempel om hur bäst utvärderar och väljer flytt- och städfirmor.

Du kan läsa denna bok från pärm till pärm, eller så hoppar du till de avsnitt som känns aktuella för dig, som en slags uppslagsbok när du exempelvis vill veta hur man packar in porslin på bästa sätt eller hur man tar in offerter från städfirmor. Du bestämmer. Huvudsaken är att du får de tips och råd som du behöver. Letar du efter något specifikt så finns det ett register i slutet av boken som gör det väldigt enkelt att hitta.

Min första förhoppning är att ”Flytta smart” är så pass pedagogisk att vem som helst kan förstå det jag skriver. Jag hade nämligen själv svårt att förstå många av de tips och mycket av den information som jag stötte på i samband med skrivandet av denna bok. Därför har jag ansträngt mig extra för att göra saker så lätta att förstå som möjligt. Den andra förhoppningen är att den faktiskt är rolig och inspirerande att läsa. Jag hoppas att den blir som en klok rådgivare till dig och en kompis som peppar dig inför och under flytten.

För att få så mycket värdefulla tips som möjligt har jag dessutom intervjuat tio personer som har gått igenom olika sortens flytt i olika skeden av livet. De som har flyttat till eget och i andra hand. De som har flyttat från och till hus och lägenhet, flyttat till större eller till mindre, flyttat med eller utan barn, själva eller med partner, flyttat ihop och isär, flyttat för något år sedan och flyttat nyss. Jag har även intervjuat en flyttfirma för att fånga upp deras tips för smidigast möjliga flytt. Sist men inte minst har jag som vanligt bett om tips från er läsare och dessa finns också med i boken.

”Flytta smart ”släpps den 8 oktober 2019, dvs om drygt en månad! Det går att bevaka när den kommer på både AdLibris och Bokus.

Hoppas att ni får både få nytta och nöje av den! Och om ni inte själva ska flytta så tipsa gärna era vänner och bekanta som ska det!

Paulina

PS. Mina andra böcker kan du också beställa via Adlibris och Bokus, men även via min egen webbshop (scrolla ner), och då får du dem signerade:)

6 Kommentarer
 1. Anne says:

  Verkar vara en toppenbok!

  Tänkte på flyttstäd, vi flyttade för ett år sedan från en 2a, och köpte flyttstäd via flyttfirman. Lägenheten var 60 m2 och det var fast pris på städet per m2. Lägenheten var en hyresrätt och kök och badrum var ganska slitna. De skickade en stackars kille som städare. Han slet och det tog mycket längre tid än beräknat såklart, vi fick skjuta fram inspektionen med hyresvärden eftersom han inte var klar i tid, och allt blev krångligt. Och vi kan inte med att klaga för flyttfirman, för då kanske den stackars städaren får lida för det. Men hur kan de skicka bara en person och bara beräkna några timmar…tycker fortfarande synd om honom.

  Svara
  • Paulina says:

   Exakt. Superviktigt att lägga lite extra tid på att välja rätt städfirma och utvärdera den utifrån ett antal kriterier. Jag skriver om det i boken!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!