Industriglasvägg – ultimat compact living lösning

Industriglasväggar är ju omåttligt populära idag. Det kan man verkligen förstå. De är både snygga och funktionella, då de effektivt delar av ytor samtidigt som de släpper in allt ljus. Helt plötsligt går det att skapa bra boende på en liten yta tack vare glasväggens indelningsmöjligheter!

Ett exempel på en utmaning som hittills har varit svårt att lösa är att dela av en obefintlig hall från resten av lägenheten. Not anymore. Så här kan det se ut:

glasvägg hall

Fotokälla: Erik Olsson

Känslan av att hallsaker väller över i köket och vardagsrummet är nu borta. Vill du skapa ännu större avskärmning så kan du addera på gardiner som du kan dra för vid behov.

Från en annan vinkel för att se hur mycket det gör för rummet:

Fotokälla: Erik Olsson

Ett superfiffigt sätt att bevara ljuset och avgränsa kök från sovrum!

glasvägg sovrum

Fotokälla: Skandiamäklarna

På andra sidan ser det ut så här:

Glasvägg kök

Fotokälla: Skandiamäklarna

Att inte bygga glasvägg hela vägen ner möjliggör att både sängen kan döljas och köksbänken kan byggas på andra sidan. Ljusinläppet finns kvar ändå! Här har man tänkt till med gardinen i sovrumsdelen. Får du oväntade gäster och inte har hunnit bädda eller vill ha lite privatliv så är det bara att dra för gardinen.

Har du ett tillräckligt stort sovrum och vill skapa en walk-in-closet så kan du så klart göra det genom att dela upp rummet. Och varför inte passa på och släppa in lite ljus där med hjälp av en glasvägg? Det gäller bara att hålla ordning i garderoben:)

Fotokälla: Christina Dueholm

Duschkabiner brukar inte vara så snygga. Dessutom kan de ta en del plats. Med dörrar av industriglass blir det en helt annan historia!

glasvägg dusch

Kolla vad man kan göra med ett litet hörn i rummet om man delvis glasar in det. Det blev ju ett helt arbetsrum!

arbetsrum av glasvägg

Fotokälla: education.babycareacademy.com

Smart att använda utrymmet under trappan till en kontorsplats. Den hade dock varit riktigt mörkt utan glasväggen. Dessutom hade resten av rummet känts bra mycket mindre. Med glasväggen blev detta kronjuvelen i rummet! Nu får man både ljusinsläpp och avskildhet ifall man vill

Industriglasvägg

Fotokälla: Cathrine Doreen

Visst är detta inspirerande? Blir själv sugen på att sätta upp en glasvägg någonstans i min lägenhet…

/Paulina

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!