Reseförpackningar som passar in i necessärer

Förbered necessärer och mediciner för resan – vecka 27

Eftersom det är semestertider så tar vi itu med några inte så krävande uppdrag under de närmaste veckorna. Om du är bortrest en eller ett par veckor kommer det att gå fint att komma ikapp.

Inför eventuella resor i sommar är det också en god idé att förbereda necessärer för att göra packandet smidigare. I en resenecessär ska du ha mindre förpackningar. Detta av två anledningar. För det första så sparar det både yta och vikt, för du vill ju inte bära på onödiga saker. För det andra så är det ett krav att ha förpackningar under 100 ml om du flyger och vill ha necessären i ditt handbagage. Vill du ta med dig favoritschampot kan du köpa reseförpackningar som du kan hälla över det i. Annars är det smart att behålla små förpackningar i en necessär och gå igenom och fylla på dem så här års.

Checklista resenecessärer:

1) Ta fram dina necessärer. Rengör dem och rensa bland saker som finns i dem.

2) Ta fram alla saker som du verkligen behöver ha med dig under resan och gruppera ihop dem. Bra att ha-saker kan vara schampo, balsam, tvål, tandkräm, tandborste, tandtråd, bomullsrondeller, tops, krämer, rakhyvel, raklödder, smink, linser, linsvätska, linsfodral.

3) Byt gärna ut större förpackningar mot mindre, speciellt om du ska flyga. De finns att köpa i de allra flesta affärer samt apotek. Tips på vad du ska tänka på när du köper dem. Ser de likadana ut, se till att märka upp dem så att du ser vad som är vad. Det kan du exempelvis göra med Dymo. Om du redan har småförpackningar som du använder, se till att fylla på dem inför nästa resa.

Reseförpackningar som passar in i necessärer

Foto: Ulf Huett

4) En necessär med mediciner är också bra att ha. Fundera över vilka mediciner du behöver ha med dig på resan och packa ner dem. Har du barn så kanske de kan ha sin egen necessär.

5) Belöna dig själv med något.

Funkar inte det här projektet för dig, så ta något från prioriteringslistan.

Detta projekt kommer i något förkortad form från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”.

/Paulina

11 Kommentarer
 1. Annelie says:

  I och med att vi redan haft vår semester så passade jag på att fortsätta med kontorspappersorteringen. Känns väldigt skönt att få ordning på allt som samlats i högar de senaste åren.

  Svara
 2. Lilli says:

  Eftersom jag inte reser så ofta passar det mej bättre att ha necessären tömd efter varje resa. Dels för att det blir liggandes för länge och sen kanske jag ändå inte behöver det till just den resan. Necessären förvarar jag där jag har mina kläder så håller den sig ren o fin.

  Svara
 3. Jane Klasson says:

  Jag är ofta borta på tjänsteresa en eller två nätter och då har jag köpt en dosa som är avsedd för mediciner. Ett fack för varje veckodag. Då fyller jag på den med lagom mängd i varje fack. Sen ställer jag upp originalflaskorna på rad i den ordningen jag hällt i krämerna, fotar med mobilen så jag vet vilken kräm som ligger i vilket fack. Sen när jag kommer hem använder jag upp det som finns kvar och gör rent till nästa gång jag ska resa.

  Svara
 4. Hanna H says:

  Jag brukar spara tomma förpackningar när schampo och balsam och likande tagit slut. Sedan när jag packat för resa häller jag över lite av de produkter so m jag vill ha med mig i de tomma förpackningarna. En nackdel är ju att de tar så mycket plats i resväskan. Så för några månader sedan köpte jag små tomma resebehållare. Detta projekt passar perfekt för att inviga dem genom att fylla dem med produkter. Förpackningarna hade olika färg så jag behövde inte märka upp dem.

  I necessären med mediciner lade jag också ner skoskavsplåster och vanliga plåster.

  Svara
  • Paulina says:

   Visst är det bättre med små behållare! Jag har också dem med olika färger:) Och både skoskavsplåster och vanliga plåster i min läkemedelsnecessär.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!