Ordning i hemmakontorer

Organisera hemmakontoret – vecka 26

Solsken utanför mitt mönster och semester för många. Få se vilka som hänger med denna vecka ändå:)

Alla kanske inte ett helt arbetsrum eller ett riktigt hemmakontor – men någonstans ska vi ta hand om det administrativa i vårt hem, förvara våra pärmar med de viktigaste pappren, intygen mm. Kanske du har ett skrivbord och en hylla för pärmarna, eller så använder du matbordet eller köksbordet för pappersarbetet. Oavsett vilket är dags att organisera sig så att du har allt du behöver lättillgängligt och så att allt som hör hit har sin bestämda plats och inte skräpar runt i hemmet.

Checklista hemmakontoret:

 1. Vilka saker tycker du hör till hemmakontoret? Var förvarar du dem? Finns de utspridda på olika ställen? Finns det en logisk anledning till det och ett system som fungerar? Låt det i så fall vara. Men om så inte är fallet: samla ihop allt på ett ställe och fundera över var det lämpar sig bäst att förvara dina pärmar och annat relaterat.

 2. Om du har ett arbetsskrivbord, se över vad som ligger på det. Endast det nödvändigaste bör ligga framme. Resten ska vara dolt i skåp och lådor. Mer om hur du skapar du ordning på skrivbordet i 7 steg.

 3. Om du har skåp eller lådor under skrivbordet, rensa i dem.

 4. Om du inte redan har pärmar bör du skaffa några för att kunna organisera saker i. Mer om vilka slags pärmar du bör skaffa, vad du bör kategorisera och hur för att få ordning på papper som rör ditt hem på ett bra sätt i dem finner du i min bok.

 5. Då var det dags att fira ett välorganiserat hemmakontor!

Ordning i hemmakontorer

Foto: Ulf Huett

Detta projekt är en förkortad version av veckans projekt som kommer från från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett uppdrag i veckan” .

Hur ser era hemmakontor ut? Har ni saker samlade på ett ställe eller finns de fördelade på några olika? Hur funkar det för er? Om ni vill lägga upp bilder så går det eller ”före” och ”efter”-bilder går det att göra det på Facebook eller Instagram genom att hashtagga mig (#förvaringsdrottningen).

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

7 Kommentarer
 1. Commander Keen says:

  Jag har inte så mycket till hemmakontor men har i alla fall en låda med olika fack i där jag sparar alla betalda räkningar och garantipapper och andra viktiga papper, så jag gick igenom den och sorterade in högen med papper som oftast samlas ovanpå lådan istället för att jag lägger in papper där dom ska vara på en gång.
  Hittade en hel del jag kunde slänga och bestämde mig även för att jag verkligen måste ta tag i att avsluta ett bankonto/bank som inte används och i och med det kan jag även göra mig av med en sån där digital bankdosa. Har gjort en lapp och ska ringa banken på måndag så är det klart sen! 🙂
  Lagomt projekt en lördagkväll när sambon ändå är borta! Körde kanske belöningen lite i förtid då jag firade med lite läsk och choklad och musik under tiden jag sorterade. 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Så bra att du i samband med detta projekt har bestämt dig att göra dig av med en surdeg och har gjort en plan för det! Att fira under tiden man fixar är ju absolut inte fel tycker jag!

   Svara
 2. Annelie says:

  Det här uppdraget är ngt jag har gruvat mig för i och med att det i mitt fall är så omfattande. Jag har flera ggr påbörjat rensningen och sorteringen av kontorspapper i pärmar men det har aldrig blivit klart. Efter denna vecka är jag ”halvklar” så jag ska fortsätta med det även under nästa veckas semester-uppdrag eftersom vi redan haft vår semester. Ser fram emot att få det klart och senare lätt kunna hitta bland alla dokument.

  Svara
  • Paulina says:

   Så glad att du ändå inte ger dig, Annelie! Och att du har en plan framöver för att klara av resten. Hoppas att du är nöjd med dig själv!

   Svara
 3. Hanna H says:

  Mitt hemmakontor består av ett skrivbord. Här har jag min dator och mina pärmar med viktiga papper. Här sitter jag när jag ska betala räkningar, ser över försäkringar och liknande.

  Mina papper som ska åtgärdas respektive papper som är klara och ska sättas in i pärmar förvarar jag i korgar i hallskåpet. Men det är ju en mycket bättre plats för dem i ett skåp i skrivbordet för att det är vid skrivbordet jag utför mitt pappersarbete. Flyttade därför dessa papperskorgar till skrivbordet.

  Rensade alla skåp och lådor i skrivbordet och även bland allt ovanpå skrivbordet.

  Denna veckas avklarade projekt firar jag genom att sitta ute och njuta av det varma vädret. Enligt väderleksrapporten ska det nämligen bara bli hälften så varmt i veckan som kommer.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!