App för återkommande kom-ihåg-listor: läsarfråga

”Du skriver ibland om hur du använder olika appar med listor m.m. för att organisera och planera. Jag efterlyser mer detaljerad info kring hur du skapar mapparna i t.ex. ”Wunderlist” och ”Evernote” och om du har något bra tips på någon app där man kan ha återkommande ”kom-ihåg-listor” (sådant som du gör varje vecka/varje dag/ofta återkommande och vill bocka av att det är klart t.ex. vattna blommorna, mata surdegarna, knipövning, träning… så man slipper skriva in det på nytt varje gång! Helst gratisappar. Jag är lite nybörjare på det här och behöver ganska detaljerad info om hur man gör. Har inte riktigt tid att sitta ner och pröva olika varianter. Tycker inte heller om att hoppa fram och tillbaka mellan ”instruktion” och ”utförande” inuti appen utan föredrar att läsa/se bilder på hur man gör. Tycker även att de som är på svenska är att föredra. Tacksam för tips!”

Jag tänkte besvara frågan om återkommande kom-ihåg-listor. Dem har jag i appen Remente. Där finns det inställningar som gör att jag bockar av en att-göra-uppgift en dag och den återkommer automatiskt nästa dag eller när jag vill att den ska återkomma. Till de återkommande uppgifterna lägger jag övriga att-göra uppgifter. Varje morgon går jag igenom alla mina uppgifter och rangordnar dem genom att flytta upp de viktigaste. På så sätt skapar jag lätt en att-göra-lista för allt som ska hinnas med först, som då ligger högst upp.

För att ställa in en återkommande rutin i Remente gör på följande sätt:

 1. Öppna appen och tryck jag på MÅL i nedersta menyraden (just detta kan vara lite förvirrande att det kallas för mål, för denna funktion är tänkt att hjälpa till att uppnå uppsatta mål, men det funkar lika bra för vardagsrutiner).

 2. Tryck därefter på plus i översta högra hörnet. Då får du upp alternativet ”Skapa ett nytt mål”.

app för återkommande kom ihåg listor

 1. Tryck på det och skriv in att-göra-uppgiftern eller rutinen som du vill ha återkommande. Då får du fram alternativet ”lägg till nästa steg”. Och det är just den som gör att du får upp rutinen återkommande i din dagliga att-göra-lista. Som nästa steg skriver du den rutinen eller att-göra-uppgiften igen.

 1. Då får du fram nästa vy.

 1. Sätt upp startdatum.

 2. Skriv in hur ofta du vill upprepa rutinen per vecka, dvs allt från 1-7 ggr per vecka.

 3. Tryck fram vilka veckodagar du vill att detta ska synas i dagsplanen (när man trycker på att det ska upprepas 7 dagar i veckan så borde det vara självklart, men jag har märkt att det inte aktiveras om man inte gör det).

 4. Sedan kan du sätta upp påminnelser, men jag har själv inte använt mig av detta. Du kan också lägga till en anteckning högst upp, kanske en uppmaning till dig själv eller något annat inspirerande.

Klart!

Det enda negativa med denna app är att jag upplever den som väldigt långsam, men det kan vara min mobil…

Känner att jag tar Wunderlist mappar i ett annat inlägg då detta inlägg blev ganska långt:)

/Paulina

4 Kommentarer
 1. N says:

  Går det att dela de här listorna med någon annan?
  Tex att jag skapar listorna, men det är någon annan som ska utföra de och som därör ska bocka för att de är gjorda.

  Svara
  • Paulina says:

   Inte vad jag vet. Dessutom är denna app väldigt långsam för tillfället, vilket jag har påpekat för dem. Så man får hoppas att de utvecklar och förbättrar dem eller att någon annan gör en ännu bättre version:)

   Svara
  • Paulina says:

   Ingen orsak! Var det du som efterfrågade detta? Namnet föll dessvärre bort när jag kopierade till ett utkast för ett tag sedan..

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!