Rensa bland smink och nagellack

Ordning bland smink och nagellack – vecka 23

Smink och nagellack blir dåliga med tiden så en årlig genomgång av dessa är på sin plats. Om du varken använder smink eller nagellack är det här ett perfekt tillfälle att gå till din egen prioriteringslista och ta itu med något som behöver ses över just hos dig.

Checklista smink och nagellack:

 1. Gå igenom ditt smink. Har du ögonskuggor du aldrig använder? Mascaror som har torkat? Eyeliners som är klibbiga? Puder som nästan är slut? Annat som bara ligger där? Dags att rensa bort detta.

 2. Gå igenom dina nagellack. Är det några som har torkat och blivit sega? Några färger som du inte längre gillar? Dags att bli av med dessa. Nagellack klassas som farligt avfall och ska lämnas till återvinningscentralen. Lägg det i din utkorg för sådant som ska dit och ta med det nästa gång.

 3. Har du bra förvaring för ditt smink eller ligger det huller om buller? Lägger du ner onödig tid och energi på att leta fram det du behöver? Smink förvaras bäst i genomskinliga behållare så att du lätt kan hitta bland dem. Det finns utdragbara genomskinliga förvaringslådor (som små minibyråer) i vilka du kan lägga ögonskuggor exempelvis och ställa in i badrumsskåpet. Om du behöver komplettera med förvaringslösningar, skriv upp dessa på din inköpslista.

Rensa bland smink och nagellack

Foto: Ulf Huett

 1. Har du rätt förvaring för nagellack? Och var i hemmet förvarar du nagellack? Det ska helst förvaras mörkt och lite svalt så badrummet är inte det bästa stället exempelvis. Garderoben däremot funkar jättebra. Fundera över om du ska flytta dina nagellack någon annanstans och förvara det på ett annat sätt.

 2. Blev det fint när du har rensat och organiserat om? Ta gärna en efter bild och dela med dig av den.

 3.  Dags att fira ett väl utfört uppdrag.

Veckans projekt kommer, i en omarbetad version, från min senaste bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”, som innehåller alla veckans projekt, därtill hörande listor, fler bilder, husmors- samt andra användbara tips.

Om ni vill dela med er av bilder så kan ni göra det på Förvaringsdrottningens Facebooksida eller Instagram – pinga mig i så fall (@forvaringsdrottningen) alternativt hashtagga (#förvaringsdrottnignen).

Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

PS. 6 tips för hur du bäst sköter om och förvarar nagellack.

17 Kommentarer
 1. Annelie says:

  Utförde majoriteten av detta uppdrag samtidigt som jag gick igenom all packning för semestern förra veckan. För mig blev det en mindre rensning. Smink rensar jag regelbundet medan nagellack, som jag mer sällan använder, lätt blir gammalt. Jag rensade bort 3 st lack och 2 nagelfilar som gjort sitt. Nagelfix-lådan städades och nu när jag kom hem från semestern har även sminkväskan tvättats (var som dålig timing att tvätta den just innan).

  Svara
 2. Jane Klasson says:

  Använder samma smink till vardags och till fest så jag har superkoll på vad som finns och allt är fräscht men en eyeliner som jag ersatt med ny kastade jag.

  Jag har valt att bara använda rött nagellack nu så jag har inga nagellack som inte används.

  Slängde min sminknecessär som inte längre gick att göra ren. Förvarar mitt smink i en nececär som jag tar med mig i handväskan varje dag.

  Svara
  • Paulina says:

   Smart att hålla sig till en färg som man verkligen använder:) Jag tycker själv att det är svårt att rensa bland nagellack.. Smart med sminknecessären – en sådan har jag också:)

   Svara
 3. Lena Petersson says:

  Jag har nog glömt att klarmarkera den veckans projekt. Jag har inget smink eller nagellack så jag satsade på att försöka få grundordningen i hemmet och så köpte jag en matta till balkongen.

  Svara
 4. Commander Keen says:

  Denna veckas projekt gick snabbt för mig. Jag har inte så mycket smink och har därför rätt bra ordning redan. Men jag gick igenom allt och rensade ut en sminkborste som aldrig används.
  Nagellacken förvarar jag i ett gammalt ”smyckesskrin” i en byrå i sovrummet och då jag använder den ganska regelbundet så visste jag att dom var okej, men gick ändå igenom alla för säkerhets skull! Rensade även ut 2st som aldrig används. 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Skönt när det går snabbt och enkelt och det beror på att du just har så bra ordning redan och har rensat tidigare:)

   Svara
 5. Hanna H says:

  Rensade bort smink som blivit för gammalt och några nagellack som torkat. Nagellack och smink har jag hittills förvarat i en garderob. Men för några veckor sedan hittade jag ett antikt skrivbord på loppis som jag genast såg potential i att bli ett sminkbord. Sedan dess har det bara stått hemma i ett hörn. Denna veckas projekt passade perfekt för att inviga sminkbordet genom att låta nagellacken och sminket flytta in.

  Det utförda projektet firas med att jag målar naglarna i ett nagellack som jag glömt att jag hade:)

  Svara
 6. xazzee says:

  Jag skulle hellre placera mina puderprodukter såsom ögonskuggor på en torr plats än i badrummet. Nagellacker luktar nagellack även när de är stängda vilket jag märkte när jag flyttade och hade dem i kartonger. Jag vet inte hur doften kan påverka kläder så jag skulle om jag hade dem i garderoben förvara dem i en stängd ask eller låda.
  Själv behöver jag en mindre byrå och ett större antal hyllor för förvaring av just dessa produkter.
  Att gå igenom makeup och nagellacker (samt hudvård) en gång om året är superbra.

  Svara
   • xazzee says:

    Jag märkte heller ingen doft från dem innan jag började packa upp dem efter jag flyttade. Jag blev så förvånad och kollade att ingen flaska var öppen/halvöppen och att ingen var trasig. Jag tror man bara märker att flaskorna inte är dofttäta om man har dem i stängda kartonger.

    Jag blev i alla fall inspirerad av veckans projekt och gick igenom nagellacken, det är alltid kul att hitta färger man glömt.

 7. Lilli says:

  Har nu gått igenom mitt smink och torkat av allt som ska vara kvar. Hade några nagerlack som jag får lämna iväg . Så mitt nya lack kommer jag inte att ställa i badrumsskåpet . Tack för tipset.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!