Två knep för att packa snabbt inför resan

Tycker ni också att det är trist att packa inför en resa? Jag drar mig för det in i det längsta. Som tur är så har jag i alla fall gjort två saker som effektiviserar vår packning och säkerställer att vi får med oss allt vi behöver.

1. Checklista resa

Om du inte redan har det, skapa en checklista för vad du ska packa inför en resa.  Nästa gång du packar använder du den och kompletterar den med saker som du har glömt. Du kan skapa flera listor för flera olika resor. Det har jag gjort. En för längre resa, en för kortare resor med en övernattning. Den längre listan har jag delat upp i familjemedlemmar samt övrigt. Jag justerar mina listor vid behov, lägger till och tar ifrån. I och med att Oskar växer från en bebis till ett barn så ändras det som vi behöver ta med till honom för varje resa. Reselistorna har jag i Wunderlist. Där kan jag stryka det som jag har packat ner. På så sätt ser jag tydligt vad som är nedpackat och vad som inte är det. Inför nästa resa tar jag tillbaka allt det som jag har strukit och då har jag en ny lista.

2. Reselåda

Ett smart sätt att snabbt packa ner det man behöver för en resa är att förvara allt reserelaterat på ett ställe. Vi har en sådan reselåda under sängen. I den förvarar vi följande (se bilden nedan):

  • utländska valutor (i kakburken och dessa är i sin tur var och en förvarade i var sin zippåse) och en reseplånbok (så att man slipper ta ut alla kort mm från sin ordinarie plånbok innan man ska resa).
  • baddräkter och bikinis (ligger i tyglådan till höger)
  • solskyddsfaktor (dem säsongsförvarar vi i reselådan vintertid och badrummet sommartid).
  • reseapotek som är förberett och klart – ett för vuxna och ett för barn
  • resekort som barnen kan leka med
  • reseadaptrar
  • badhanddukar och badpuffar till barnen

En reselåda underlättar att packa snabbt

När det är dags att packa så finns i alla fall en del samlat på ett ställe. Och tillsammans med checklistan så behöver man inte fundera så mycket utan bara packa. Så förbered dessa båda saker så ska du se att din packning kommer att gå snabbare!

Har ni några tips för att packa snabbt och effektivt?

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!