Låt det inte mellanlanda

Detta är en enkel men viktig regel för att behålla ordningen hemma. Låt sakerna att mellanlanda. Om du använder en skruvmejsel så ska den tas från där den ligger och göra sitt jobb. Därefter ska den tillbaka till verktygslådan. Tallriken som du har ätit på ska ställas in i diskmaskinen och inte mellanlanda i diskstället.  Kläder som du tar av dig ska läggas i tvätten eller tillbaka i garderoben (mer om det här). Varje sak som du lägger tillbaka på sin plats är en sak mindre att plocka upp efteråt. Det besparar dig dubbeljobb och gör att du vinner massor med tid!  Och ha alltid för vana att ta med dig något från ett rum till ett annat så plockar du saker utan att avsätta tiden till att plocka och utan att det tar speciellt mycket energi från dig. Det är bara smart. Dessa råd tål att upprepas.

Låt det inte mellanlanda

Att lägga tillbaka är ännu viktigare när vi pratar om olika små delar eller något som hör ihop med något annat. Lägger vi inte tillbaka det på sin plats så kanske vi inte kan använda den saker igen då den inte är komplett. Och då blir det dessutom ett stort irritationsmoment. Så gör rätt från början:)

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!