effektiv städning

Effektiv städning – tips från läsare

Många av oss vill inte lägga ner så mycket tid på att städa. Och då finns det lite tips och trix för att bli lite mer effektiv vad gäller detta! Här kommer ett tips från Hege:

”En strålande sak man kan göra för att underlätta städning:
Ställ en äggklocka (eller timer i mobilen) på 10 minuter, och dammsug genom huset så fort du kan. Du FÅR inte dammsuga mer när klockan ringer. Och när det ringer och du inte är klar, var låg hindren som saktade ner dig?

El-kablar i mängder bakom TV:n? Bunt i hop dem! Tavlorna som har stått lutat mot väggen i vardagsrummet i väntan på att hängas upp? Häng upp dem! Travar med tidningar vid soffan? Flytt dem till ett annat ställe eller släng dem! Skor i hallen? Skaffa skohylla eller minska på antalet skor!
Möbler kan få stå på golvet, men minst möjligt av annat.”

När du har undanröjt dessa hinder så blir det lättare att städa nästa gång!

effektiv städning

Har ni några städtips och trix ni vill dela med er av?

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Brid says:

  Dammsugning på tid är inte bra för folk av min typ. Skulle bara snava på sladden och slå mig blå.

  Svara
 2. Annelie says:

  Jag studerar och när jag väl sitter hemma så ställer jag timern på 20 min med plugg och sen 10 min med hemmasysslor som tvätt, disk, städ. Inget hinner bli tråkigt och jag får bra små pauser i pluggandet som gör att jag kan bibehålla mitt fokus.

  Svara
  • Paulina says:

   Väldigt smart! Kör själv samma grej när jag jobbar hemifrån. Det är så skönt att använda vilopauserna till att röra på sig samtidigt som man får saker gjorda hemma!

   Svara
 3. H says:

  Tack för bra tips! Tips att förenkla och effektivisera städning och diskning tar jag tacksamt emot! 🙂

  Svara
 4. Kristinas oas says:

  Vi kör 30 minuter. Det som inte är gjort då får vänta. Funkar bra med barnen, en halvtimme hinner alla och både tonåringar och minstingen gör något allt efter förmåga. På vår halvtimme hinner vi dammsuga huset, göra rent badrummen, fixa till i hallen och damma det värsta. Tidsbegränsningen har hjälpt oss att verkligen få det gjort och med lite bra musik blir det en kul grej ihop.

  Svara
  • Paulina says:

   Det funkar också så klart och väldigt bra att ni får med alla barnen. Det är, precis som du påpekar, tidsbegränsningen som gör att det blir av:)

   Svara
 5. Jenny says:

  Men alltså… hinner ju inte ens ett rum på 10 min!?!?! Har folk inga möbler/mattor osv? Och sen upp o ner för trapporna OCH dammsuga trappan..

  Svara
  • Paulina says:

   Det är inte tanke att man ska hinna med allt. Det är ett sätt att komma igång och göra lite grann och att röja undan hinder inför nästa städning.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!