IKEA moppe coco chanel

Minibyrå Moppe IKEA Hacks

Det är viktigt att ha lösningar för småförvaring för att få undan och organisera alla de små sakerna som vi har. IKEA Moppe minibyrå är en toppenlösning för småförvaring och vi har flera av dem hemma. Den ser fin ut som den är, men eftersom den är gjord av trä så kan man lätt sätta en personlig prägel på den.

Här kommer några exempel på pimpade IKEA Moppe:

Fotokälla: Brit+Co

Denna ommålade version kommer från bloggen Brit+Co, där det även finns steg-för steg beskrivning och bilder på hur du går tillväga om du vill göra en liknande.

IKEA moppe lyx make-up förvaring

Fotokälla: Twinspiration

Vill du inte måla kan du lätt ”pimpa” din Moppe byrå genom att tejpa på framsidan av lådorna. Det finns självhäftande dekor med allt från läderimitation till fjädrar och djurmönster.  På så sätt kan du lätt ge din moppe en lyxig touch! Ovanstående bild kommer från bloggen Twinspiration, där bloggarna använde sig just av en sådan lösning och det blev ett guldigt marmormönster. I den förvarar de för övrigt make-up.

Du kan även använda en tapet, poster eller bild av något slag för och klistra på den själv. Som här:

IKEA moppe småförvaring

Fotokälla: Pillar Blue Box

Varför inte använda en karta. Den hittade jag på bloggen Pillar Box Blue, där man kan se hur de har gjort steg för steg.

Och pratar vi riktig lyx så har vi nog den definitiva vinnaren i den kategorin. Moppe goes Coco Chanel!

Fotokälla: Funkynality

Ska du få till detta behöver du en skinnjacka (eller något annat skinnplagg), en gammal handduk, en symaskin, svart och röd målarfärg, öljetter, en svart tuschpenna, en borr,  cernit-lera, guldspray, platt guldkedja samt limpistol. Måste säga att jag är imponerad över graden av händighet. På bloggen Funkynality visas hur man gör steg för steg och då ser man att det inte är något för nybörjare.

Själv håller jag mig till väldigt basala lösningar. Jag tycker ju att det är viktigt att kunna märka upp mina lådor, så jag har antigen märkt upp innehållet i varje låda med en Dymo märkningsapparat eller klistrat på svart griffeltavlefolie, på vilken jag kan skriva eller rita.

Moppe minibyrå småförvaring

Fotokälla: Förvara smart – organisera ditt hem. Fotograf: Ulf Huett

Har ni en sådan minibyrå hemma? Vad använder ni den till? Och har ni ”pimpat” den på något sätt?

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Apoidea Theorem (Bisatser) says:

  Jag har varianten med sex lika stora lådor. Den står bredvid toalettstolen, och har olika sorter/storlekar av mensskydd i de olika lådorna – tre sorters bindor, trosskydd, tamponger och menskoppar. Flera av mina kvinnliga vänner har kommenterat att de direkt insåg vad den var till för fast jag inte märkt upp lådorna på något sätt.

  Svara
 2. Lilli says:

  Ååååå..hade en sån där mini byrå när dottern var liten. Hon hade lite olika saker i lådorna bla. små samlingar av semesterminnen med inträdes biljetter , snäckor , fina stenar mm. Vi sålde tyvärr lilla byrån ..det ångrar jag nu när du tipsar om hur man kan fixa till den.

  Svara
 3. Alicia Sivert.se says:

  Åh vad roligt och så perfekt i tid detta inlägg kommer! Vi organiserar hemma med KonMari-metoden och jag har precis lyckats frigöra hela min minibyrå från allt skrufs. Tänkte att den skulle få en ny funktion någonstans där den behövs bättre, men den är vitmålad sen många år tillbaka, väldigt sliten och deppig. Fick hemskt mycket inspiration från detta att passa på att ge även den en remake!

  Svara
 4. finlandssvensk says:

  Här har vi pennor, kritor, saxar, limpistol mm. i våran. Den är bara målad i en enhetlig färg.

  Svara
 5. FruHå says:

  Tog över äldsta dotterns, tapetserade o griffeletiketter på. Används för mediciner med en låda för ex förkylning, allergi, värk, hundar osv. Perfekt förvaring!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!