Smart förvaring för matlådor och vattenflaskor!

Matlådor och vattenflaskor är generellt svåra att förvara. De tar ofta mycket plats och är en utmaning vad gäller organisering då det ofta lätt blir oordning bland dem. Så jag har fått många frågor om det genom åren. Men några människor där ute har tänkt ut riktigt smarta lösningar för just det! Så här kommer några inspirationsbilder för detta från Better Homes and Gardens.

Förvaring av matlådor på hyllavdelare

Ett sätt att skapa ordning bland locken är att gruppera ihop de lock som hör ihop (här har man grupperat locken efter storlek och typ av behållare de hör ihop med, dvs plast eller glas) och lägga upp dem på en hyllinsats.

Förvaring av matlådor som kan byggas på höjden

Att förvara lock och matlådor i större lådor som man kan stapla på varandra är ett sätt att nyttja höjden. Dock tycker jag att den underliggande lådan borde vara stapelbar. På så sätt skulle man inte behöva lyfta på den ovanstående för att komma åt den underliggande. Det skulle bli mycket smidigare.

förvaring av matlådor i mindre lådor

Ett annat sätt att förvara mattlådor och lock på är att dela upp lådan där de förvaras i mindre lådor som på bilden ovan. Varje kategori av matlåda har på så sätt fått sin plats i egen låda!

Hängande förvaring av matlådor

Ytterligare ett sätt är att förvara plastlocken på är i behållare på dörren medans matlådorna står på hyllan (syns längre bak på bilden). På så sätt nyttjar man verkligen skåpsytan optimalt. Det är dock viktigt att säkerställa att behållaren du hänger upp ryms inom hyllorna och inte går in i hyllplattan så att dörren inte går att stänga. Lätt misstag att göra annars:)

Förvaring av vattenflaskor och matlådor

Här är en kombination av både matlådor och vattenflaskor, där avdelaren är stänger som sätts fast på samma sätt som duschdrapperistänger. Detta var en nytänkande lösning tycker jag.

Förvaring av vattenflaskor i dokumenthållare

Flera av er har undrat hur man kan förvara just vattenflaskor, som kan vara otympliga. Detta är ett sätt! Ta en (eller flera) dokumenthållare som du har hemma, lägg den på samma sätt som på bilden och stapla flaskorna i den. Klart!

/Paulina

PS. Ett annat lifehack har jag skrivit om här.

2 Kommentarer
  1. Lovisa says:

    Verkligen den ständiga utmaningen, många bra tips här! Min bästa lösning för vattenflaskor och termosar är ett sådant flaskställ med handtag som används inom lagsport, då kan man nyttja skåpdjup (även på lite höjd) men enkelt ta ut hela stället och ställa in/välja ut, det finns en del som är helt ok snygga också om det är viktigt 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!