Utrensat i februari – och en liten miss

Februari månad avklarad, så här kommer en redogörelse över nya saker som har rensats ut!

SKÄNK

För det första så har jag siktat in mig på att skänka bort allt som Oskar har växt ur. Denna månad blev det 32 klädesplagg och 2 st babyleksaker (varav en på bilden). Vi planerar inga fler barn, så inget som tillhör Oskar får hamna på vinden – det ska bara bort från lägenheten.

SLÄNG

Textil ut-korgen blev full så det var dags att tömma den. 44 klädesplagg gick jag iväg med till Hemtex. Vad jag har förstått så är de ganska seriösa med sin hållbarhet och återvinner kläderna på rätt sätt, så jag går alltid till dem nu. Jag slängde även en sista mjölkflaska (i plaståtervinningen så klart).

Det blev även 42 st slängda tidningar och magasin. Totalt 87 saker. Tillsammans med skänk blir det 121 fysiska saker. Det är enbart vad vi slängde löpande. Befinner mig i slutspurten av bokmanusskrivandet på min nya bok och lägger all min lediga tid på det (känns det som). Men snart, snart så… vad jag längtar till den dagen.

SÄLJ

Det blev dessvärre inget sålt denna månad. Vi siktade på att sälja Viktors gamla skidor innan sportlovet, men misslyckades helt med det får jag ärligt säga. Vi tog ner dem från vinden och nu får vi bära upp dem och vänta tills nästa år… Klart irriterande.

Digitalt var jag däremot desto duktigare. Vilket jag också vill vara. Jag vill rensa bland alla mina digitala bilder exempelvis. Nu har jag skaffat en app som hjälper till med det men den kostar. Dock har den 50 bilder eller 10 videos som man kan rensa gratis varje dag. Det är faktiskt ett bra sätt att få in en rutin för detta tänkte jag så jag har nu gjort det till en rutin, som jag så klart bockar av från min dagliga att göra lista:) Så begränsningen har blivit min morot kan man väl säga. 380 bilder och videos har jag rensat bort på det sättet under februari. Jag har även rensat bort 6 st gamla dokument, 18 st saker från skrivbordet på datorn samt 15 st appar. Detta blir 419 digitala saker tillsammans.

Hittills i år ligger jag därmed 146 fysiska saker och 3026 digitala. Hur har det gått för er?

/Paulina

15 Kommentarer
 1. Caroline says:

  Har för mkt i molnet och kan därför inte säkerhetskopiera mobilen. Vill inte köpa mer utrymme . Hur rensa i molnet? Kan du ?

  Svara
  • Paulina says:

   Bra fråga! Det beror på vad du har i molnet. Har du exempelvis dina mail så är det mailen du ska rensa. Har du alla bilder i molnet så är det bland bilder du ska rensa. Har du alla mappar från din dator i molnet så ska du rensa bland mapparna. Ofta kan du se vad du har i molnet och då kan du koncentrera dig på det som tar mest plats. Hoppas att det hjälpte..

   Svara
 2. Paula says:

  Hej ! Har ändrat sätt att handla ! Och speciellt tidningar om alla möjliga prisklasser ! Många är onödigt dyra och innehåller otroligt lite egentligen, vad man läser i dem. Så till mig gäller inte bara ***”vilka saker jag ska kasta, ge bort mm…”! *** Utan jag har också börjat tänka vad som är värt att köpa och det gäller så klart allt och alla varor, saker. Och ”pengar växer inte på träden”, som vi vet, och eftersom många tidningar kostar riktigt mycket jämfört vad man får så sparar jag mycket pengar där, som jag kanske inte alltid tidigare tänkte för. Då slipper man rensa senare 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Ja, vad som är värt att köpa är superviktigt! Håller med dig om magasin. Ofta är det någon slags vill ha känsla över det och sedan blir det dåligt samvete över att man ändå inte läser dem.. bra reflektion där!

   Svara
 3. Sari says:

  Det har gått framåt, bokhyllorna är genomgångna och ordnade, massa gamla papper är bortrensat, även ett antal kokböcker från åttio- och nittiotalet. Mina gamla sparar jag. Vita arkivet är komplett och alla kontorstillbehör sorterade. Den sk skräckens garderob har jag framför mig men den kräver en heldag tror jag och en massa ork. (en garderob med snedtak man inte kan stå rak i som går längs huset). Jag har sparat två plastbackar med barnens bästa leksaker och bäck från när de var små (de är 24 och 26) och de blir kvar, men har svårt att skiljas från en massa gammal frotté som faktiskt är bra att ha både till stall och garage, borde bara se över förvaringen. Tack för all inspiration!

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Bra med de gamla kokböckerna där:) Ingen orsak! Och garderoben kommer ju som veckans projekt ifall du vill ha lite pepp:)

   Svara
 4. Sandra says:

  Ligger sömnlös fast att klockan ringer om tre timmar. Nu blev jag inspirerad att gå upp och sortera garderoben istället. 🙂 vad heter appen för att rensa bilder?

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! Underbart! Den heter SmartCleaner men jag tog bara första bästa så att säga så jag kan inte säga att den är bättre än någon annan..

   Svara
 5. Åsa says:

  Det är många samåker skidor ända fram till påsk så ni kanske inte måste vänta till nästa år med att sälja skidorna ändå?

  Svara
 6. LLA says:

  Å tack för en inspirerande blogg. Vad heter appen du använder dig sv för att rensa bland bilder?

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!