Paulina Draganja Förvaringsdrottningen Inredningspodden

Inredningspodden och era grymma tips

Känner att jag hänger efter lite här, men bättre sent än aldrig:) I onsdags var jag med i Inredningspodden, som drivs av Johanna Hulander. Den hade vi spelat in fredagen innan hemma i hennes lägenhet. Jag var tydligen den första som fick komma hem till henne eftersom hon tyckte att det skulle passa bättre med tanke på ämnet.

Jag gillar verkligen poddar och längre radioinspelningar. Det ger mig möjlighet att gå in på djupet inom olika ämnen och verkligen kunna utveckla mitt resonemang. I detta poddavsnitt fick jag bland annat prata om hur man rent praktiskt ska gå till väga för att identifiera problemområden där hemma (vad gäller ordning alltså), och kunna åtgärda dem. För det finns en väldigt bra metod för det.

Säg till exempel att att det är kaos på morgonen och att ni alltid letar efter barnens mössor och vantar. Investera en stund i att fundera igenom varför det är på det sättet. Handlar det om att ni lägger dem på fel ställe? Eller att de ligger på flera ställen? Eller att ni saknar bra förvaring? Eller att korgen ni lägger dem i är överfull? Beroende på vad svaret blir så finns det olika lösningar på problemet. Har inte vantarna sin plats så får ni hitta en plats åt dem, kanske sätta upp en korg på hatthyllan. Handlar det i stället om att det tar tid att ta fram vantar och mössor då de ligger på olika ställen så kanske ni ska lägga dem på samma ställe (eller kanske till och med lägga vantarna i mössan så att ni kan ta allt på en gång). Har ni vantar och mössor i en korg men korgen är överfull så kanske de ramlar ur den eller är svåra att hitta i den. Eller är ni helt enkelt slarviga med att lägga tillbaka vantarna på rätt ställe och det är därför ni alltid letar efter dem på morgonen? Lösningen på problemet kan alltså bero på allt från rätt förvaring till rätt rutin. Genom att ställa er dessa frågor så hittar ni var felet ligger någonstans och kan åtgärda det. På samma sätt kan ni angripa alla andra flaskhalsar och irritationsmoment hemma hos er.

Vi pratade även om veckoscheman och rutiner för både organisering och städning. Om hur jag involverar mina barn. Att jag vill ha ordning hemma som ett skolämne. Om vikten av att alla hjälper till, vilket enligt mig är en viktig jämställdhetsfråga. Och Marie Kondo så klart. Bland annat:)

Paulina Draganja Förvaringsdrottningen Inredningspodden

Foto: Johanna Hulander

Här hittar ni poddavsnittet om ni lyssnar via Itunes,  här om ni vill lyssna via Spotify,  och här om ni lyssnar via Acast. Säg gärna vad ni tyckte om det! Och på tal om veckoscheman så fick jag grymma läsartips från er efter mitt inlägg om det, så läs gärna dessa i inläggets kommentatorsfält!

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Anonym says:

    Tack för att du delade med dig av din kunskap, tankar och synsätt! Min familj och jag har ändrat synsätt efter vårt avsnitt… Bästa hälsningar Johanna, Inredningspodden med Johanna Hulander

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!