citroner tar bort svettfläckar

Så får du bort svettfläckar från kläderna

I samarbete med City Gross, som just nu har sänkta priser på massor av hem och städartiklar 

Svettlukt tar man lätt bort med ättika. Men svettfläckarna då? Det känns ju varken snyggt eller fräscht med dessa missfärgningar på kläderna, även om lukten är borta. Så de måste bort de också. Jag har läst mig till att det ska gå att få bort med citron och tänkte testa!

Jag bestämde mig för att testa på en svart blus som jag har. Från husmorstipset som jag hittade fick jag aldrig reda på hur man skulle göra med den där citronen. Så jag pressade den helt enkelt i ärmvecket och gnuggade tyget. Sedan lade jag blusen i badkaret, som jag fyllde med vatten så att det täckte plagget. Efter ett litet tag sköljde jag blusen, vred vattnet ur den och lät den lufttorka. Jag tänkte att jag testar utan att tvätta den i maskinen. Så här såg fläcken ut före och efter behandlingen:

citroner tar bort svettfläckar

Inga tydliga svettkanter. Och en svag citrondoft som bonus! Bilderna ovan är ju tagna på väldigt nära håll. När man tittar på blusen nu ser man verkligen inget spår av svettfläckar. Och då har jag som sagt inte ens tvättat blusen i maskin. Så det här husmorstipset verkar ju funka! Har ni testat det?

/Paulina

PS. Även bikarbonat ska ha en blekande effekt, men det vill man ju inte använda på svarta plagg.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!