Prioriteringslista - Organisera och förvara hemma ett projekt i veckan

Gör din egen prioriteringslista – vecka 1

Då var det äntligen dags för ett projekt i veckan 2019! Jag är så glad över att så många är peppade att sätta igång med detta. Och att så många som var med förra gången som vi körde det och vill fortsätta även i år! Ordning i hemmet är ett ständigt pågående projekt så det är helt rätt av er!

Första veckans projekt handlar om att göra en egen prioriteringslista. När du gör en prioriteringslista för ditt hem så fångar du upp det som verkligen behöver åtgärdas just hemma hos dig. Under årets gång kommer du sedan att kunna kombinera din prioriteringslista med mina förslag på veckans projekt. Då kommer du verkligen att fånga upp och åtgärda det som är viktigast för dig och på så sätt säkerställa att du får ordning i ditt hem. Du gör på följande sätt:

CHECKLISTA PRIORITERINGSLISTA

 1. Ta fram ett anteckningsblock och skriv ner vilka flaskhalsar och irritationsmoment som finns i ditt hem. Det kan vara allt från en stökig låda till oordning i förrådet eller i garaget. Rakt upp och ner från huvudet.
 2. Gör sedan en rundvandring i hemmets alla utrymmen och komplettera din lista vid behov.
 3. Bor du ihop med någon? Be den personen göra samma sak. Liksom även barn som är tillräckligt stora. Det är viktigt att alla gör detta på egen hand – det tar bara några minuter och det är denna gemensamma genomgång som sedan lägger grunden för att du ska få med dig resten av familjen i organiserandet. Nyckeln till allt engagemang är ju delaktighet. Om hela familjen är delaktig i att skapa ordningen är också chansen att de hjälper till att upprätthålla den så mycket större!
 4. Sätt er nu tillsammans och läs upp era listor. Finns några saker med på allas listor? Då är det högsta prioritet på dessa. Det kan bli en intressant upplevelse att jämföra era listor. Kanhända att ni stör er på helt olika saker? Så blev det hemma hos mig… Det blir i alla fall utgångspunkten för er diskussion om en gemensam prioriteringslista, som ni framöver ska utgå ifrån. Och var inte rädda att involvera barnen. Jag har fått många kommentarer från läsare om hur roligt barnen tyckte att detta var. Om du gör din lista på egen hand så prioritera först det som du stör dig mest på – oftast är det den största flaskhalsen i bostaden.

Tänk på att inte göra projekten för stora utan avgränsa dem till vad du mäktar med under en vecka. Att organisera köket kan vara ett stort uppdrag som bättre delas upp i mindre arbetsmoment som att organisera kylen, rensa skafferiet osv. Ett projekt behöver för övrigt inte vara kopplat till ett specifikt rum. Att organisera bland skorna kan innebära att fler rum påverkas beroende på var skorna befinner sig.

Om du/ni får ihop en väldigt lång lista – bli inte nedslagen av det. Det viktigaste är att ni har prioriterat bland det som behöver åtgärdas och tar tag i det viktigaste först. Glöm inte att du har ett helt år på dig att göra detta:)

Din egen prioriteringslista kommer du sedan att kunna plocka ifrån ifall något veckans projekt som jag lägger upp inte passar dig eller om du tycker att något projekt på din lista helt enkelt är mer brådskande. Så du kommer att ha nytta av den under hela året.

Prioriteringslista - Organisera och förvara hemma ett projekt i veckan

Foto: Ulf Huett

Detta och alla andra kommande projekt kommer från min bok ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan”.

Jag tycker ju att belöningar är en viktig del av livet i allmänhet och veckans projekt i synnerhet. Så i slutet av året kommer jag att belöna den mest hängivna följaren. För att jag ska kunna hålla reda på vilka som har gjort projekten, behöver ni ”checka in” genom att lämna en kommentar här på bloggen under varje projekt och berätta kort (eller långt om ni föredrar det) vad ni har gjort eller att ni är klara.

Dessvärre så går det inte att lägga upp bilder här, men det är mycket uppskattat av både mig och av andra deltagare att få ta del av era framsteg, så gör det gärna på Förvaringsdrottningens facebooksida eller ert eget Instagramkonto och pinga mig så kan jag peppa er och ni kan peppa varandra! Och så är jag så nyfiken på vad det står på era prioriteringslistor.

Då är det bara att sätta igång! Stort lycka till med veckans projekt!

/Paulina

143 Kommentarer
 1. Hanna H says:

  Hej!

  Den 5 januari 2019 skrev du: ”Jag tycker ju att belöningar är en viktig del av livet i allmänhet och veckans projekt i synnerhet. Så i slutet av året kommer jag att belöna den mest hängivna följaren.” När kommer det redovisas vem som vann belöningen? 🙂

  Vänligen, Hanna H

  Svara
 2. Linneaanna says:

  Efter att jag och min sambo sflyttade ihop i november har målet hittills varit att bara fått undan allt. För att nu börja ta tag och organisera det som trycktes in i alla byråer, garderober och skåp. Listan är lång men detta ska bli kul ändå!

  Svara
 3. Sandra says:

  Gruvade mig rätt mycket innan jag gjorde 5 prioriteringslistor, en till varje familjemedlem. Sen visade jag din bok och berättade lite och nu är vi faktiskt igång 😃
  Nu har vi sammanställt allt och prio ett är hallförvaring och tvätthögar, både smutstvätt och sånt som ska in i garderober. Utöver det är det typ alla rum och det är vart sakerna hör hemma som är det jobbiga. För många prylar och för få platser att gömma dem på.
  Men ÄNTLIGEN, nu ska här bli ordning😅

  Svara
  • Paulina says:

   Woho! Underbart!!! Du har kommit långt som har identifierat vad som är problemet hemma hos er. Som jag tolkar det så behöver ni verkligen bra ut-korgar och rensa bort mycket, och sedan organisera resten. Gör upp en plan för det så kommer du komma i mål! Stort lycka till!

   Svara
 4. Åsa says:

  Håller sent omsider på med listan nu, bävar dock för att strax involvera morgontrött sambo (som dessutom har delar av ett dödsbo stående i källaren…). Ska bli roligt att komma igång iaf, är van ”rensare” och väldigt strukturerad men har inte varit med på detta förut. Lycka till allihopa!

  Svara
 5. Annelie says:

  Jättekul att komma igång igen. Förra gången jag var med var under 2017 och då var jag ensam med att göra listan och det gick väl lite sisådär. Det jag dock har märkt är att de saker jag väl tog tag i har fungerat bra och där har vi fortsatt bra ordning. Nu i år har jag fått med mig hela familjen och prioriteringslistan är sammanställd. Det var verkligen intressant att se hur olika vi ser på vad som behöver ordnas och hur relevanta saker vår 4-åring tog upp.

  Svara
  • Paulina says:

   Så roligt att läsa detta, Annelie! Både att det du skapade 2017 fungerade, att du är tillbaka igen, att du nu har gjort listan ihop med din familj och att t o m en 4 åring kan bidra med kloka saker! Stort lycka till i år och hoppas att du berättar hur det går!

   Svara
 6. Ann-Sofie says:

  Sent omsider inför nästa veckas projekt är jag nu klar med prioriteringslistan. Blev ungefär varenda förvaringsställe vi har, det behövs bättre organisation och plan för alla ställen så det är bara att köra igång 💪

  Svara
 7. Lilla S says:

  Nu har jag gjort prioriteringslistan! 25 punkter lång blev den, och överst kom hallgarderoben, medicinskåpet och min anteckningsbok som behöver gås igenom och rensas och bytas ut till en ny. Intressant tyckte jag det var att ju längre ner på listan, desto svårare att prioritera. Många skåp jag länge tänkt att jag måste ta tag i – som jag kom fram till att de inte är så högt prioriterade eftersom de inte stör i vardagen. Men närmsta tiden har jag tyvärr ett dödsbo att ta hand om, så det prioriteras högst just nu. Så projekten här hemma kommer att bli små eller inte alls.

  Svara
  • Paulina says:

   Det låter som att du har gjort en bra analys och kommit fram till mycket intressanta insikter! Tror att dina prioriteringar är helt rätt och det viktigaste med prioriteringslistan är att just det viktigaste är överst. Det andra utkristalliserar sig så småningom:)

   Svara
 8. Jeanette says:

  En prioriteringslista är skriven av mig och barnen. Mannen var inte riktigt med på noterna men kom med lite förslag på garderober han tyckte vi skulle rensa. Barnen var desto mer motiverade och gick från rum till rum och skrev listor. I helgen börjar vi med att rensa bort julsakerna. Jag har varje år tänkt att fixa ny och bättre förvaring år julsakerna istället för att bara slänga ner dem i en kartong så det får bli årets första projekt.

  Svara
 9. Marina says:

  Blir spännande det här. Min priolista klar, nu ska den bara matchas med att jag får sambon att skriva en med, och att sjuåringen är med på tåget. I vårat hus är nog det största problemet att det är så många småsaker som inte har sin givna plats utan de hamnar lite varstans. Och att vi bor ganska litet.

  Svara
 10. Ellinor says:

  Så härligt att vara igång! Har bra läge efter att ha flyttat i slutet av 2018 och håller precis på med att bygga upp ett hem för mig och barnen. Kläder pappershögar, digitala foton, tyger och pysselmaterial är kanske största störningsmomenten.

  Svara
 11. Charlotte says:

  Ska bli så kul det här. Har inte läst dina böcker utan plötsligt så fanns du i mitt flöde på Facebook i december och nu sitter familjen (tre pojkar 10,8,6) och gör våra egna prio-listor tills familjemötet i morgon då 5 listor ska bli en. Och OJ säger jag bara vad bra grejor barnen har kommit på (jag har tjuvläst men inte påverkat) allt från ”jag är irriterad att tv-dosan alltid är borta” till ”spelhyllan sitter för högt för att vi ska kunna städa bort det själva”.

  Vi ser fram emot morgondagens möte 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Jaaaa! Helt underbart att läsa detta – på riktigt! Att du har involverat dina barn på detta fantastiska sätt och att ni alla gör era egna listor och är så förväntansfulla! Verkligen helt underbart! Hoppas att du hör av dig igen och berättar hur det går! Kram!

   Svara
  • Paulina says:

   Ja! Då är det bara att sätta igång med er prioriteringslista under tiden ni väntar på ett uppdrag från mig:) Stort lycka till med det!

   Svara
 12. Maria says:

  Min priolista är påbörjad, öppnade därefter ett köksskåp och vips hade åtta muggar och en låda ostknivar hamnat i en låda märkt loppis!
  Hoppas på att få med min sambo i detta, en samlande perfektionist… Största problemet här är vinden och källaren, men kommer att börja med enklare områden för att få upp farten. Har lånat din bok på biblioteket!

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Det är en av de sakerna som är så magiska med att göra en sådan lista- man får genast en massa energi till att sätta igång! Kul att du även har lånat bokem:) Stort lycka till med dina projekt framöver!

   Svara
 13. Frida says:

  Så kul detta ska bli! Min lista skrev jag igår och nu ska jag bara försöka få med sambon på tåget! Jag har en hel del punkter som jag vill fixa till, klassiska som köksskåp, garderob och tvättstuga mm, listan kan göras hur lång som helst sänder är troligt att den kommer växa under årets lopp! Nu är jag så taggad! 👏👏👏

  Svara
  • Paulina says:

   Underbart! Ja, viktigt att få med sig sambon. Inte meningen att vi kvinnor ensamma ska stå för ordningen hemma. Sätt gärna igång med det som står överst på din prioriteringslista:)

   Svara
 14. Maria says:

  Jag är på, även om de mest fysiska övningarna får vänta tills jag blir av med gipset på mitt brutna ben. Men året är långt och jag kommer nog ikapp.

  Svara
 15. Marielle says:

  Prioriteringslistan påbörjad med några punkter och den kommer att fyllas på. Överst på listan står städskrubb och det har vi påbörjat nu i veckan 🙂

  Svara
 16. Mathilda says:

  Hej!! Jag är helt ny här! Men känner att de här borde jag hoppa på nu. Är hemma Och är mammaledig nu, så då känner jag att de här kan va en bra idé för att få ordning bm på kaos hemmet 🙈 listan är påbörjad men kommer säkert fyllas på mer under veckan.
  Tack för att du hjälper till!

  Svara
 17. Hanna Louise says:

  Såå taggad! 😁✨ Har boken men det var något år sedan som jag använde mig av den. Var sugen på att börja igen så det är ju perfekt att du ska göra det här på bloggen så att jag blir påmind och motiverad varje vecka. Min lista fick 25 punkter.

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att du vill vara med igen Hanna Louise! Och grymt att du har nu gjort din egen prioriteringslista! Om du känner dig taggad så kan du börja med den än så länge! Stort lycka till med dina projekt!

   Svara
 18. Linn says:

  Listan är klar och de största projekten är vind och garage som ska delas upp i mindre projekt. Sambon är nöjd som de är. han tycker de har blivit så bra ordning sen jag kom in i hans liv 😂 Men ikväll kom jag allt på vad han var irriterad över! Att jag har burit ut en massa verktyg som ligger huller om buller i skåpet annars. Så de ska fixa tillsammans så han får ha lite verktyg inne 😁

  Svara
  • Paulina says:

   Helt rätt att dela upp vind och garage i mindre projekt! Och bra att du och sambon har hittat ett gemensamt projekt! det kommer att bli mycket bättre resultat då!

   Svara
  • Paulina says:

   Bra jobbat Eva-Lena! Det är bara att sätta igång med din prioriteringslista än så länge! Stort lycka till med årets projekt!

   Svara
 19. Susanne says:

  Nu är min lista gjord :-). endast 92 punkter blev det :-O men lägger 3 åt gången på en priolista så det ska nog gå får väl köra 2 år annars s. Börjar med att vara ledig 1 vecka och ska börja rensa på en gång. Ska bli jättekul att hänga på detta 🙂

  Svara
 20. Commander Keen says:

  Lista gjord! Största problemet hos oss just nu är min sambos garderob! den behöver verkligen rensas och organiseras och jag tror att vi verkligen ska investera i förvaringslådor så att han lättare kan ha ordning.
  Sen har jag även ett par lite större projekt på listan som kanske inte kan hinnas med på en vecka men det är saker jag verkligen vill göra – gå igenom mina digitala foton och att rensa i mitt syrum som innehåller sååå mycket mer än bara sömnadsgrejjer, vilket jag skulle vilja ändra på.. jag vill inte längre att et ska vara ett rum där allt jag inte vet vad jag ska göra med hamnar.

  Svara
  • Paulina says:

   Bra att ni nu har definierat vad som behöver göras. Viktigt att din sambo är med på vad gäller garderoben. Då blir det hållbar ordning. Och bra att du har tänkt att dela upp större projekten i mindre. Exakt så ska man göra. Stort lycka till med dina projekt!

   Svara
 21. Rebecca Engsmark says:

  Listan är klar och det stora organisationsbehovet här ligger i att få ordning i skåp och lådor, dels för att veta vad som finns i skåpen/lådorna och kunna hitta det när det behövs, och dels för att kunna plocka undan saker som bara blir liggandes framme på bänkytorna för att vi inte vet var vi ska göra av det!

  Svara
  • Paulina says:

   Bra att du har identifierat det du behöver göra för att få ordning i ditt hem, Rebecca! Har du ork så är det bara att sätta igång med det!

   Svara
 22. Helen Andersson says:

  Det här ska bli roligt! Precis den typ av incitament jag behöver – lagom lång tid för projektet och tydlig deadline. Samt löfte om belöning ; )

  Listan är hyfsat klar och det har redan börjat klia i fingrarna.

  Nu kör vi!

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Vad roligt att du känner så, Helen, för det är precis så det är tänkt! Det är bara att sätta igång med din prioriteringslista om det kliar i fingrarna!

   Svara
 23. Emilie says:

  Jag hittade till din blogg för flera år sedan och blev genast sugen på att följa med på utmaningen. Men vi hade för mycket renoveringsarbete kvar på huset som vi behövde prioritera.
  Nu är det bara lite småpill kvar på renoveringen så det är äntligen dags att få ordning på riktigt. Som tur väl är så har vi rensat lite under tiden så att det inte blir för mycket. Men jag lyckades ändå få ihop många punkter på min lista.
  Allra bäst är att jag får med min mamma på utmaningen. Hon har kämpat med att rensa i röran i 20 år. Min pappa är galen på hennes hoarding-tendenser. Nu kanske de också kan få det fint!

  Svara
  • Paulina says:

   Vad roligt att du vill vara med igen och helt underbart att du får med din mamma, Emilie! Håller verkligen tummarna för er!!!

   Svara
 24. Anna says:

  Gjort en lista och plockade sen även fram den som jag gjorde 2017 i boken. Ser att listan blivit betydligt kortare men att det återstår vissa platser som fortfarande gärna samlar på sig skräp. De hamnar längst upp denna gång. Ser fram emot ett år med mer rensning. Saker ut, energi in.

  Svara
 25. Pia-Maria Bondesson says:

  Prioriteringslista gjord. I år gjordes den digitalt i telefonen. De stora projekten rör källaren och vårt nybyggda och i princip tomma trädgårdsförråd. Ska bli kul att få organisera förrådet ordentligt så allt får plats och blir lättanvänt. När det blivit klart kommer det finnas mer plats i källaren för att sortera, rensa och organisera resten som finns där. I övrigt finns det en hel del saker inne i huset som jag hoppas vi kan få rätt på under året. Med jämna mellanrum dyker det upp belöningar som vi får när vi klarat av alla punkterna innan dessa. Är exempelvis cafébesök och heldag med äventyr. Ser fram emot att se vad vi får gjort under det kommande året.

  Svara
 26. Lilli says:

  Nu är prio listan gjord, men kommer att fylla på den efter hand. Först ut blir att gå igenom alla jul lådor . Tänkte även skriva redan nu en lista på jul grejer som behöver köpas nytt . Som nr 2. Har jag ett köks skåp där vi lägger lite viktiga papper o annat bland vårat porslin i en enda röra. Med på listan är även mitt klädrum, köksoffan som är fylld med grejor , 2 lite större garderober som är fyllda till bredden av grejor. Är så taggad att köra igång.

  Svara
 27. Veronica ”Tina” Tjäder says:

  Jag har gjort min priolista.
  Köpt in min utlådor och lite annat smått och gott att förvara/skapa ordning i.
  Grymt taggad att komma i gång.
  Den största utmaningen är att hålla sig till planeringen och få det hela gjort.

  Svara
 28. Anna-Karin Bondesson says:

  Listan är gjord i bilen hem från fjällen så risken är att den fylls på när vi väl är hemma igen…

  ”Utedelen” av källaren där cyklar mm förvaras
  Verkstadsdelen i källaren
  Garaget
  Pysselskåpet + spel och pussel generellt
  Barnens alla teckningar som hamnar i en låda
  Foton
  Gamla lådor i källaren med bla cd-spelare
  Kläder generellt
  Böcker och filmer

  Taggad 😊👍🏻

  Svara
  • Paulina says:

   Haha! Vad roligt att ni var så ivriga med priolistan! Det är bara att sätta igång med den så länge. Stort lycka till!

   Svara
 29. Pauline says:

  Jag har gjort ett första utkast på min prioriteringslista och planeringen för vilken vecka jag ska göra vilket projekt. Men det är så svårt!! Jag är ju så fett taggad att jag vill göra allting nu nu nu ^^
  Så för att komma igång ordentligt gjorde jag förutom min lista även mina två första projekt, rensa och organisera kylskåp och skafferi. Känns så nice att ha kommit igång i det nya året 😀

  Svara
  • Paulina says:

   Det är toppen att du känner så mycket energi att du vill sätta igång nu! Det är bara att göra det när det och passa på när det känns lätt och roligt! Tänk bara på att inte ta ut dig helt så att du blir såpass trött på det att du lägger ner hela projektet – ungefär som med träning. Men det låter inte så på dig:) Stort lycka till med dina projekt!

   Svara
 30. Carina says:

  Jag är med!

  Har gjort min prioriteringslista. Prioriterat är tvättstugan och uthuset, i min lista uppdelade i flera olika delar. Listan är ganska lång, men för övrigt handlar det om mindre projekt.

  Ser fram emot att göra det här tillsammans med er.

  Svara
 31. Sandra says:

  Såå taggad på att ta tag i alla röriga utrymmen här hemma! Nu har jag sammanställt en prioriteringslista där bland annat garaget, lilla förrådet, byråer, rensning av både barnens och se vuxnas kläder, garderober för ytterkläder och förvaringsutrymmen i badrummet står högt på listan. Känns bra att vara igång!

  Svara
 32. frokenceciliablog says:

  Har precis flyttat ihop med min sambo under julhelgen. Att slå ihop två hushåll till ett och dessutom på ganska liten yta har verkligen tvingat oss till att rensa och organisera väl 😅. De flesta saker har därför gåtts igenom för att maximera förvaring. Har några projekt kvar. Överst står papper och pärmar på kontoret.

  Svara
  • Paulina says:

   Det är bara positivt att ni har tvingats att gå igenom era grejor och rensa:) Kul att du är med på veckans projekt!

   Svara
 33. Mia says:

  Nytt år nya möjligheter.
  Jag har ett (tyst) nyårslöfte. Att börja ett nytt liv. Inte träning, mat och vikt utan ordning, städat och var sak på rätt plats.
  Har ”tjuvstartat” och har redan gjort alla skåp i köket. Såå nöjd.
  Min belöning förutom ordning o reda blir blommor, krukväxter (som jag inte har någonstans).
  Tack för en mycket inspirerande sida.

  Svara
 34. Anne says:

  Få ordning på den förbannade mobilen som skriver fel också😃 hall ska det stå och inte håll. Förbannade plastlådor och definitivt inte förvånade lådor vilket skulle vara ganska roligt egentligen ☺

  Svara
 35. Anne says:

  Min priolista lyder så här:
  Mer ”luft” i skåpen och det gäller alla skåp. Ordning i ett litet förråd inne i lägenheten. Få ordning på skorna i en liten håll. Sovrummet ska rensas från gitarrer och förstärkare samt andra helt onödiga prylar. Grejer under hallbordet som ligger på en hylla måste vara smartare då det bara ser skitstökigt ut. Få en vettig ordning i skafferiet och blad de förvånande plastlådorna.

  Svara
 36. Maria A Jonasson says:

  Prioriteringslista för oss är, att bli klar med några utdragbara lådor i köket som ska skapa ordning. Rensa och organisera källarförrådet, så vi vet vad vi har där och förhoppningsvis så försvinner en del saker. Rensa bort 10 lådor från vinden, en jättestor vind som bara har ökat med saker/lådor under drygt 20 år och aldrig något som har försvunnit. Ska bli spännande att börja med veckoprojekten.

  Svara
 37. Hanna says:

  Nu är min priolista klar. Överst kom det där skåpet där allt samlas: räkningar, viktiga papper, oviktiga papper, prydnadssaker, pengar, pass, prydnadssaker, servetter, pennor….

  Svara
 38. Linda Richardson says:

  Jag kunde inte hålla mig efter julen och började med mina listor i vanlig ordning. Rum för rum och allt jag irriterar mig på eller vill fixa. Bad mannen göra lika. Suttit å sammanställt nu,delat upp i små projekt man sen kan bocka av och prioriterat dem. Skönt att va igång igen!

  Svara
 39. Lovisa Axelsson says:

  Wow jag fick med mig gubben på detta 😄 blev dock ingen prioriteringslista utan mer ”veckans projekt” Och ”5 minuter över-projekt”. Svårt att förklara hur vi tänker, men jag tror att det kommer passa oss och om det kan göra att gubben blir mer engagerad i detta så är jag nöjd 😄👍

  Svara
 40. Cecilia says:

  Det blev en ordentlig påfyllnad i appen Wunderlist som du tidigare tipsat om och som jag använder konstant! 📲

  Överst på listan var att plocka undan julpyntet och rensa i jullådorna innan allt ställts ut i garaget igen. Och så lagade mannen torkställningarna som trillat ner efter många års användning i tvättstugan.

  Jag ser fram emot ännu ett år med all fin pepping och inspiration du ger för en lättare vardag med struktur och ordning!

  Kram Cecilia ❤️

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att du upptäckte Wunderlist via mig och att du ser så mycket fram emot detta. Bäddat för framgång:)

   Svara
 41. Sara Berggren says:

  Jag ska erkänna… Jag är skeptisk, meen ska jag lyckas så är det väl med hjälp av ett proffs som du och ett projekt i veckan ska jag väl ändå klara!? 💪 Nu kör vi! 💪 Ironiskt nog så är städskåpet högst på min prioritetslista😅

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Superkul att du hänger på trots att du är skeptisk! Gör projekt som du tycker är viktiga för dig och komplettera med dina egna. Och var nöjd med det du har hunnit med!

   Svara
 42. Linda-M says:

  Ja då var vi igång! Laddade! 10-åringen och jag skrev var sin lista. Han suckade och hade svårt att komma på men kom till slut fram till 12 punkter.Jag skrev för glatta livet. När min lista var klar hade jag 43 punkter och insåg att hela huset är i behov av rensning. Om jag skulle dela upp i mindre områden så kan jag plötsligt köra en egen utmaning med något som ska rensas varje vecka resten av året… 😬
  Vi samkörde iaf listorna och valde sedan ut våra tre ställen som är i störst behov av uppröjning och landade då på en gemensam punkt: hörnan vi kallar ”kontoret”. Där samlas och samsas allt möjligt just nu. Av de prylar som det finns minst av där är just ”kontorsprylar”. Märkligt…

  Svara
  • Paulina says:

   Det är riktigt bra det ni har gjort!!! Verkligen. Vll du så kan du köra en egen utmaning per vecka! Poängen är ju att du ska få ett välorganiserat hem – mina projekt är enbart hjälp på vägen! Eller så kan du kolla vilka projekt jag har och samköra dina med mina och fylla ut resten på de veckor där något som du har på din lista. I vilket fall som helst – stort lycka till med detta!

   Svara
 43. Jane Klasson says:

  Efter flera år med Förvaringsdrottningen har jag redan gjort stora utrensningar och organiserat det mesta här hemma men mina döttrars rum drömmer jag om att få få igenom. De fyller 16 och 13 år i år men har sparat det mesta och de vill ogärna göra sig av med saker även om vi förra året faktiskt gick igenom den äldsta rum på hennes begäran.
  Jag försöker respektera deras rum och att det är deras saker men vad det kliar i mina fingrar här!

  Svara
  • Paulina says:

   Underbara Jana – du är en sådan klippa! Så underbart att du hänger med år efter år och ger mig massor med energi med dina glada tillrop och kommentarer!

   Svara
 44. Anneli says:

  Är så peppad till att få till en rutin med att regelbundet rensa och skapa förvaring/ organisera hemma. Det är lättare när någon håller i taktpinnen och man sporras av att andra gör samma !

  Svara
 45. Anette says:

  Högst upp på min står att fixa färdigt köket under januari månad. Tapetsering, lister och lite dörrfodermålning. Och sätta upp nya lampor och gardiner, längtar! Sedan lite jobbigare surdegar, två klädkammare b la.. men är peppad av er andra!

  Svara
 46. Kristinas oas says:

  Klar! Överst på listan står fortsatt genomgång av lådor i förrådet. Paulina, jag måste bara berätta att det är tack vare dina råd om att dela upp stora projekt i mindre som jag kom igång med denna enorma surdeg (lådorna innehåller främst saker från min barndom/tonårstid och arvegods från flera nära släktingar). Det är känslomässigt dränerande att ta beslut om vad som ska behållas, säljas, skänkas eller slängas. MEN: det blir lättare för varje år! 🙂
  Det här är tredje vintern som jag metodiskt tar en låda i taget och klappar mig själv på axeln för de lådor som är klara, inte får dåligt samvete för de som är kvar. När våren kommer slutar jag röjandet och ägnar tiden åt trädgården. Det är min bästa belöning! 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Å vad du gjorde mig lycklig nu! På riktigt! Få saker går upp till att veta att man har kunnat göra skillnad för någon annan- Så glad att läsa detta, Kristina! Keep up the good work! Och skönt upplägg med trädgårdsbelöningen där! Kram!

   Svara
 47. Mari says:

  Den första veckans uppdrag var lätt. Jag hade redan gått igenom vår lägenhet och skrivit ner allt som jag ska gå igenom. Jag har 40 olika ställen, 2 av de kommer jag att dela upp i fler områden. Jag har en plan på att jag ska gå igenom allt under januari men tänker hänga på här ändå för det kommer nog behövas fler genomgång under året. Mina prioriterade områden är *Hallen *Fönsterbrädorna i Köket *Min hörna i vardags-rummet *Klädkammaren *Foton Bättre organisation och rensning är vad som krävs på dessa områden. /FruT

  Svara
 48. Hanna H says:

  Listan är klar, nu är jag redo att sätta igång. Överst på listan stod att flytta en knivlist i köket till en mer användarvänlig plats. Det har jag nu gjort och det tog endast 10 minuter. Detta får mig att börja fundera över hur många sådana här surdegar som jag aldrig tar tag i men som jag sammantaget ägnar så mycket tid att bara tänka på. Den tiden kan jag ju använda till roligare saker. Jag skulle behöva lära mig att utföra sådana här små uppgifter.

  Svara
  • Paulina says:

   Visst är det märkligt att våra surdegar ofta inte allt tar lång tid! Bra att det fick dig att fundera. Jag har själv varit med om det många gånger! Det är just därför sådana listor behövs där vi skriver ner saker som är våra surdegar och systematiskt bockar av dem:)

   Svara
 49. Beckisar says:

  Gick igenom familjens listor vid middagen i torsdags. Sonen trodde nog han skulle komma undan om han hade en tom lista… Sammanställde allt i appen Trello där vi vuxna redan delar olika att-göra-listor med varandra. Sorterade bland ”korten” och delade upp i listor för vad som finns i boken och vad som inte fanns.

  Nu är vi förberedda och peppade på att dra igång!

  Svara
  • Paulina says:

   Hahaha! Det var väl värt ett försök:) Wow! Vilket grymt uppägg där! Det kan ju inte bli annat än framgång!

   Svara
 50. Bettan says:

  Oj,vså bra! Har påbörjat min lista nu och högst upp står hallbyrån där ALLT samlas, nu är det dags att det blir ordning!

  Svara
 51. Erica Finndell says:

  Priolistan påbörjad, ska få ner resten som finns i huvudet också. Än så länge är mitt pysselrum överst och ska delas i i mindre projekt för att få det klart. Har som mål att det ska bli fullt användbart och överskådligt under januari. Får se om det går.
  Tack för pepp och inspiration!

  Svara
 52. Pernilla says:

  Har gjort prislistan, överst hamnade källarförrådet. Kommer inte börja där men när jag når dit så är det no mercy som gäller 2019 är året då det ska bli organiserat även där nere. Skrev även in att hålla nere nyinköp på listan för så länge det kommer in fler saker i lägenheten så blir det fler saker som måste förvaras på ett eller annat sätt.

  Svara
  • Paulina says:

   Bra tänkt! Och att skriva ner det på listan för att få motivationen är första steget mot bättre ordning!

   Svara
 53. Marissa says:

  Jag och min sambo har gjort vår prioriterinslista. Upptäckte att vi har många gemensamma irritationsmoment. Nu ska denna lista renskriva ner i anteckningsboken som jag använder till detta års projekt kan skicka bild på min familjs lista när den är renskriver.

  Svara
 54. Jessica says:

  Ska genast sätta igång med en lista😊 Har under förra året börja skriva i en kalender vad som ska göras vissa dagar, städa toan varje måndag tex så detta kommer bli ett perfekt projekt för att äntligen kunna få ordning i vissa köksskåp och garaget bla😊 Jag behöver skriva listor och har tips för att få saker gjorda pga av min adhd. Ser framemot att testa detta😊

  Svara
 55. Rebecca says:

  Fixade min lista på ett kick! Nu när jag väl skrev ner de områden som irriterar mej, istället för att ha det huller om buller i hjärnan och bara bli påmind om de när jag är ”mitt i” de, så insåg jag att det blev en hel del. Blev samtidigt riktigt peppad av tanken på hur det känns när de är fixat, så kan inte hejda mej utan drar igång med en punkt på en gång! 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Ja! Det är exakt vad som händer och varför denna lista är så viktig! Så kul att du är så taggad. Lycka till med organiseringen!

   Svara
 56. Anna says:

  Bra att involvera familjen. Tidigare har det bara varit jag som försökt skapa ordning och sedan blivit irriterad när någon rör till i min skapade ordning.

  Svara
 57. Carro says:

  Listan klar! Jag sätter genast igång med en punkt från listan då jag inte kan vänta till nästa vecka. Känner mig väldigt taggad!

  Svara
  • Paulina says:

   Kul att du är klar redan och rätt tänkt – har du lust och energi nu så är det bara att sätta igång!

   Svara
 58. Ullis M says:

  Nu är min prioriteringslista klar. Det finns två ställen som jag bävar lite för: förråd och garage (nej, vi har ingen bil i garaget utan grejer). De har jag satt upp sist på prioriteringslistan så jag ska se hur bra köket, hallen och garderoberna blir och inte tappa sugem direkt 🙂
  Får massor av motivation bara av att göra listorna, kan nog bli att jag rensar något redan idag 👍

  Svara
  • Paulina says:

   Du är inte ensam om detta, Ullis. Men om du delar upp det i mindre områden så kommer du att nå målet! Och det är precis det som händer när man gör en prioriteringslista – man får genast energi av det eftersom man känner att man plötsligt tar kontroll över sin situation. Stort lycka till framöver!

   Svara
 59. Alex Persson says:

  Jag är mammaledig till november så ett projekt i veckan för att få lite ordning här hemma blir ju perfekt! Priolista klart! 😊

  Svara
 60. Anja Engdahl says:

  Känns härligt att få sätta igång!

  Fastnade igår i texter kring konmari men fick inte riktigt grepp om metoden. Längtade mest efter ’veckans projekt’ när jag läste 🙂 men vore ändå roligt att höra dina funderingar kring konmari och vilka delar du tycker är mest användbara av den metoden.

  Nu kör vi vecka 1! Fram med anteckningsblocket!

  Svara
  • Paulina says:

   Underbart att du känner dig så taggad, Anja! Jag måste erkänna att jag inte heller riktigt fick grepp om det. Men jag håller med om att man ska göra sig av med saker i hemmet som man inte behöver!

   Svara
  • Marissa says:

   Första steget i kon mari är att läsa boken The life-changing magic tidying up. Handlar mest om att ta fram det som glittrar och att arbeta i kategorier i en speciell ordning. Finns en grupp på Facebook för kon mari.

   Svara
 61. Helena says:

  Så bra att göra en prioriteringslista då det är mycket jag vill göra. Det gör det enklare arr fokusera och tack vare att jag strukturerar upp ”kaoset” får jag inte den där övermäktighetskänslan. Ser fram emot alla projekt 2019!

  Svara
  • Paulina says:

   Ja visst är det så! Att göra en prioriteringslista är superviktigt – både för att just veta vad man ska göra och i vilken ordning men inte minst för att man får extra energi genom att bara göra det då man ju på det sättet får kontroll över sin situation. Och enbart faktum att man har en plan gör att man blir mindre stressad över oordningen hemma. Så det har många positiva effekter!

   Svara
 62. Emelie Hedström says:

  Ligger lite före och är klar med min priolista sen nån vecka, så jag tänker jag tjuvstartar med rensningen nu! 😅 det ska bli sjukt spännande att se var dethär ska leda! 🙌

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!