Är det viktigt på riktigt?

Ofta önskar vi att vi skulle kunna vara mer effektiva. Få mer gjort. Detta gäller i högsta grad mig själv. Men ibland ska man ju backa ett steg och fundera över om vi gör rätt saker till att börja med (den största utmaningen enligt mig). Vi ska fundera över om det vi vill göra är viktigt på riktigt. Vissa saker ska vi helt enkelt kanske inte göra alls. I stället för att kämpa oss igenom listan – ta bort dem från listan.  Om vi funderade över det oftare så skulle vi ju bli mer fokuserade och komma längre på de andra sakerna som verkligen är viktiga. Vilket i sin tur skulle skapa en känsla av effektivitet och ge oss konkreta resultat snabbare. Så uppmaningen till er och note to myself: på samma sätt som vi ska vara noga med vad vi tar in i våra hem, ska vi också vara med vad vi för in i våra att-göra-listor. Och för att hjälpa till att tänka rätt kring detta har jag skapat ett enkelt flödesschema:

Vad tror ni om det?

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Emelie Olsson says:

    Mycket bra o tänkvärt! Så enkelt egentligen men man stannar sällan upp o reflekterar över vad som är viktigt. Ska använda detta schemat!

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!