Organisering = investering mot ett bättre liv

Jag älskar att lyssna på ljudböcker. Denna fantastiska uppfinning som möjliggör bokläsning när man inte har möjlighet att sätta sig ner och läsa. Jag gör det jämt nu för tiden. Så fort jag går utanför dörren. Tidigare lyssnade jag alltid på musik. Sedan poddar. Nu är det bara ljudböcker som gäller.

Just nu lyssnar jag på ”Vem gråter vid din grav?” av Robin Sharma. Det är en slags fortsättning på hans genombrottsbok ”Munken som sålde sin Ferrari”. Den innehåller korta kapitel med livstips kan man väl säga. Dessa korta kapitel ger insikter och aha-upplevelser och leder till reflektion. I ett av dessa kapitel skriver han: ”Att organisera sitt liv på ett sätt så att man får möjlighet att ägna sig åt det man gillar allra bäst är ett av de första stegen mot ett bättre liv”.

att organisera = invester i ett bättre liv

Jag blev så glad när jag hörde det. Snacka om livsråd! För exakt så är det. Organisering är ingen tråkig, fjuttig, menlös syssla som man ibland måste göra för att få lite ordning och reda omkring sig. Organisering är en av grundstenarna för att kunna få balans i livet. Det är av största vikt och det går inte att komma runt. Genom att organisera är du steget före i stället för att vara steget efter. Vilket skapar stress och oro. Ju mer oorganiserat desto mer behöver du hålla reda på saker och ting i huvudet. Och köpa dig kortsiktiga lösningar. Därför gäller det att prioritera detta. Att organisera, skapa struktur och rutiner är att investera sin tid i ett bättre liv. Det möjliggör oss att uppnå våra mål och få tid till det vi helst av allt vill göra.

Se organisering på det sättet så lovar jag att du kommer att känna dig mer motiverad att skapa ordning i olika aspekter av ditt liv – från små till stora saker.

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Christina says:

  Jamen ja, det tror jag på! Har just läst din första bok och tipsat ”tomten” om din andra. Kommer att flytta till eget hus från radhus inom 2 veckor och kände att din bok var ett måste att läsa innan så att vi får en så bra start som möjligt i vårt nya hem.

  Svara
  • Paulina says:

   Så glad jag blir över detta, Christina! Tusen tack för den fina kommentaren! Lycka till med flytten och jag hoppas att min bok kommer till nytta där!

   Svara
 2. Hanna says:

  Sant! Dock finns det en fara i att vänta med att göra det man vill för att man måste rensa och organisera hemma först. Det har jag märkt på mig själv och även på andra, att målet om att rensa o organisera tar upp för stor del av livet och blir ytterligare ett sätt att skjuta upp att ta tag i sitt liv. Att det blir som att ”SEN när ALLT är organiserat på bästa sätt och jag inte har någon röra alls hemma, DÅ kommer jag njuta av livet”.

  Svara
  • Paulina says:

   Bra poäng och håller helt med dig. Har själv hamnat där några gånger. Å andra sidan är det just ett sätt att ta tag i sitt liv. Det gäller snarare att inte göra det för svårt för sig och inte utgå ifrån att det ska bli perfekt på en gång utan att sätta igång med det oorganiserade som hindrar en att ha kontroll över sitt liv och förbättra det allt eftersom. Och njuta av livet måste man alltid försöka göra, oavsett hur rörigt det är, men man ska ändå sträva efter att förbättra det som inte fungerar. Men jag håller med dig att helt lätt är det inte att ha det synsättet.

   Svara
 3. Paula says:

  Precis ! Helt rätt, för om allt är oorganiserad, så kan det splittra bort från det som är viktigt, att ta tag på i livet. Jag själv skulle vilja ta tag på min gamla hobby till mitt liv, och det är att måla, men är nästan handlingsförlamad på grund av överfulla skåp. 🙁 Har hittat nu ett bra sätt att sortera problemet i huvudet först. Går en promenerad, och faktiskt hittar lösningar hur jag kan göra och vad ska jag sätta var, och har skaffat lådor, som en del går till återvinningen och till en del av lådor kommer sätta vissa kläder som jag sparar ex. ”sommarkläder”, som inte behövs nu, och ska skriva namnet för vad det innehåller. Har nu helt osorterad, så där behövs mycket arbete. Tack för all inspiration och knep som du delar. Kram/Paula 🙂

  Svara
  • Paulina says:

   Exakt! Och vilket bra exempel du ger på hur organisering och förvaring kan hindra en att göra saker som man vill! Du gör helt rätt tycker jag i att fundera ut en lösning och ta tag i det steg för steg. Fortsätt så! Och tack för den fina kommentaren!

   Svara
 4. Louise says:

  Du har så rätt. Men när ska du komma med några superduper tips på hur man lättaste tar sig i kragen och börjar sortera in, beställa och organisera i sina fotoböcker? Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!