ordning bland laddare och sladdar

Laddare, sladdar och gammal elektronik – månadens projekt

November månad tänkte jag att vi skulle ägna oss åt elektroniken där hemma. Närmare bestämt så tänkte jag på tre saker – laddare, kablar samt gammal elektronik.

Laddare och kablar är två saker som stör vår syn så att säga. De trasslar till sig och de ligger runt i våra hem och ser allt annat än trevliga ut. Hur göra för att slippa detta?

Laddare

Vad gäller laddare så är det viktigt att skapa några laddningsstationer. Bestäm var ni ska ladda era telefoner och håll er till det. Och så kan man ha exempelvis en skål i närheten där man lägger laddaren som inte laddar för tillfället. Vi har exempelvis en sådan laddningsstation på ena änden av köksbänken, där kaffemaskinen står. Den står snett mot hörnet, vilket skapar ett ledigt utrymme bakom den. Där finns det plats för en sådan skål. I den lägger vi laddare – både till mobilen och till min Fitbit. När någon av dessa behöver laddas så tar vi fram laddaren och kopplar upp den. Alternativt så kan man lägga en skål eller en mindre låda i någon kökslåda för att åstadkomma samma resultat. Det bästa är så klart smarta möbler som har sådana lösningar inbyggda i sig men in brist på dem får man skapa sina egna:). En annan sådan laddningsstation har vi mellan soffan och fönstret. Den är gömd för de som kommer in i rummet men mycket lättåtkomlig och bekväm för oss. Så bestäm dig för var dina laddningsstationer ska vara  och ha en uppsättning laddare där, som du kan gömma på ett bra sätt så att det inte stör ögat.

Andra laddare som du inte använder lika frekvent som mobilladdaren ska du samla på samma ställe och märka upp dem så att du vet vad den hör till. En låda full med ihoptrasslade sladdar är en mardrömslik verklighet för många. Se till att vika ihop dessa sladdar på ett sådant sätt att de inte trasslar in sig i andra sladdar eller skilj dem åt genom att lägga in dem i var sin mindre behållare eller toalettpappersrulle. Gör detta en gång för alla så får du ordning på dina laddare!

Sladdar

Vad gäller sladdar som ligger på golvet så gäller det också att fånga upp dem i diverse sladdgömmor. Du kan köpa dem eller så kan du göra dem själv. Detta gör att du tar bort en mindre vacker syn som stör ordningssinnet.

ordning bland laddare och sladdar

Gammal elektronik

Och på samma tema så har vi även gammal elektronik. Har du gamla elektriska apparater eller tillbehör som du inte längre använder? Gör dig av med dem. Både datorer och mobiler kan vara en knepig historia då man kanske verkligen vill att hårddisken ska vara rensad även om man slänger dem. Men det finns återförsäljare och firmor som specificerar sig på just detta. Sälja vidare kan du så klart också göra om det finns ett tillräckligt högt andrahandsvärde. Jag upplever att vad gäller mobiler och datorer så är det just informationen som ligger på dem och som vi inte vet om vi kan vara säkra på om vi har tagit bort som hindrar oss från att göra oss av med dem. Eller att vi förväntar oss att få mer för dem än vad marknaden är värd att betala. Det finns webbtjänster som hjälper till att värdera mobiltelefoner exempelvis. Så fundera på vad det är som hindrar dig från att göra dig av med dessa prylar och lös den knuten för att äntligen kunna göra dig fri från saker som skräpar ner ditt hem och ditt sinne. Jag har skrivit mer om detta i ett tidigare inlägg.

Stort lycka till med månadens projekt!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!