Nycklar

Så håller du koll på dina nycklar

Det finns fiffiga hjälpmedel för att spåra sina nycklar. Men det finns också ett enkelt knep för att hålla koll på dem. Det handlar helt enkelt om att bestämma sig för var de alltid ska läggas. Och det i sin tur handlar om två platser: en hemma och en när du är utanför hemmet.

Platsen hemma bör bestämmas utifrån att du inte per automatik kan glömma nyckeln. Vad jag menar med det är att  om du exempelvis väljer att ha nycklarna i din jackficka men byter jacka så är det ingen bra plats. Eller om du förvarar nycklarna i handväskan men ibland går ut utan den. Om du däremot alltid har en handväska med dig så kan det vara ett alldeles utmärkt ställe att förvara dina husnycklar på, även när du är hemma. Då slipper du att tänka på att packa ner dem varje dag.

Och när du är ute så ska nycklarna också ha sin egen plats. Har du en handväska så ska du bestämma dig för exakt var i handväskan de ska ligga. Om du lägger dem i din jackficka, så ska du bestämma dig för om det är i höger- eller vänsterfickan du alltid ska lägga dem. På så sätt hittar du dem blixtsnabbt och slipper leta dig fram varenda gång. Superenkelt tips som sparar massor med tid.

Nycklar

Tidigare förvarade jag alltid mina nycklar i en bestämd sidoficka i handväskan. Där låg de alltid oavsett om jag var hemma eller ute. Nu för tiden går jag med barnvagn och utan handväska ibland, så jag tycker att det enklaste är att förvara dem i en skål i hallen när jag är hemma. Jag lägger dem direkt där när jag har kommit hem och tar dem därifrån när jag ska lämna hemmet. När barnvagnstiden är över kommer jag att åter igen förvara mina nycklar i en specifik sidoficka i handväskan.

Bor du själv så lär du inte glömma dina nycklar då du ju alltid är den som låser dörren. Men det är fortfarande bra att bestämma sig för en bestämd plats så att du lätt hittar dem:)

Detta sätt att tänka kan appliceras på många andra saker för övrigt. Har ni några andra bra tips på hur man kan hålla koll på sina nycklar?

 

/Paulina

6 Kommentarer
  • Paulina says:

   Hej Charlotte,

   Jag håller med om att det är svårare, men jag tycker att det underlättar att tänka på samma sätt – att ha bestämda platser – även om de blir fler.

   Svara
 1. Johanna says:

  Jag gör exakt likadant. Är jag hemma ligger de i en specifik låda i hallen, är jag ute ligger de antingen i vänster jackficka eller i ett specifikt fack i handväskan. Jag förstår inte folk som INTE gör så! Min sambo är jättedålig på att lägga ur nycklarna när han kommer hem, vilket ofta resulterar i letande efter både hem- och bilnycklar. Det spelar ingen roll hur många gånger jag påpekar för honom att det inte är så svårt att lägga nycklarna på deras avsedda plats.

  Svara
  • Paulina says:

   Förstår dig helt! Och det är just det som är så knasigt. Egentligen superenkelt tips ju – nästan för enkelt för att skriva om det känns det som. Men ändå så gör många inte det. En gåta egentligen.

   Svara
 2. Peppis says:

  Jag visste inte att du var mamma till småbarn.
  Vad roligt att höra, då kanske vi kan ha mera kontakt, för jag vart mamma för drygt en månad 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!