städskpet

Städskåpet – månadens projekt

Denna månad tänkte jag att vi skulle ta tag i städskåpet. Trots sin lilla yta kan det bli en större utmaning. Just för att det oftast är en liten yta som ska organiseras optimalt.

För att få till den där effektiva städhörnan är det viktigt att du bestämmer dig för:

  1. Var du ska ha den. I vissa fall är det självklart, i andra inte.
  2. Samla ihop allt du vill förvara i ett städskåp.
  3. Fundera igenom hur du kan förvara dessa saker. Tänk inte bara golvyta utan även väggar och dörr och att du kan stapla saker ovanpå varandra om du skaffa rätt förvaring. Steg-för-steg beskrivning för detta hittar du här.

städskpet

Denna bild är ett exempel på olika förvaringslösningar. På  dörren har man hängt upp en förvaringslösning som möjliggör förvaring av städartiklar på dörren och där tygfickorna som man kan hänga på stången möjliggör förvaring av toalettpapper. Jag hade kanske inte använt den till just förvaring av toalettpapper. Ser inte någon poäng med varför de måsta förvaras i var sin ficka, men förvaringslösningen som sådan är bra. Här hade de även kunnat lägga stapelbara lådor på golvet i vilka man kunde lägga i mindre saker och ställa dammsugaren och hinken ovanpå. Strykbrädan hade man kunnat hänga upp på väggen, lite högre upp. På så sätt skulle det bli lättare att komma åt den även om hinken stod framför. Lite exempel på hur jag tänker när jag ska optimera förvaringen på en liten yta.

Då återstår bara att önska er stort lycka till med månadens projekt!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!