flow - livsstil

Det är en livsstil

Det är en livsstil. Min ut-korg för slänga/skänka kläder är full. Jag går igenom den och delar upp kläderna i två högar: en som jag ska slänga i klädåtervinningen och en som jag ska skänka till Myrorna. Jag packar ner kläder jag ska slänga och kläder jag ska skänka i var sin plastpåse och ställer dem på golvet i hallen. Jag gillar inte när det ligger plastpåsar på golvet i hallen. Speciellt med tanke på att den är avlång och trång. Det är bra eftersom det säkerställer att jag kommer att göra mig av med dessa plastpåsar inom någon dag. Både klädåtervinningen och Myrorna ligger inom 10 minuters gångavstånd från hemmet och jag passerar dem på väg till tunnelbanan eller när jag ska handla i Västermalmsgallerian. Det går smidigt för mig att göra mig av med sakerna och därför blir det av snabbt.

Sven har tagit ner resväskor packade med vinterkläder och jag tar ut vinterjackor och vinterskor. Jag märker att jag måste klacka om mina vinterstövlar. Jag lägger även dessa i en papperspåse, som jag lägger i hallen. Jag passerar en skomakare på väg till kontoret, så även det kommer att bli av i morgon när jag går till jobbet.

När jag är klar med att packa upp vinterkläderna tar jag tag i lasagneresterna som blev kvar från middagen. Jag delar upp maten i två lådor. En lägger jag i kylen, då vi ska ha några portioner inom de närmaste dagarna. Den andra märker jag med en post-it lapp, som jag skriver ”vegetarisk lasagne” på. Jag klistrar post-it lappen på locket och klistrar över både under- och överdelen av den med tejp för att lappen verkligen ska sitta fast. Denna matlåda lägger jag i frysen.

När jag senare går och lägger mig på kvällen, tar jag av mig kläderna framför garderoben. Det som är tillräckligt fräscht hänger jag tillbaka dit. Jag går därefter runt sängen, till skåpet på andra sidan, där vi förvarar smutstvätt. Jag tar av mig resten av kläderna och slänger dem i tvätten. Ingenting mellanlandar någon annanstans.

flow - livsstil

Älskar när det blir en sådant flow. Jag ser mitt hem som ett ständigt logistikflöde av saker som kommer in och ut. Det gäller att hålla igång flödet, utan några flaskhalsar. Allt jag inte längre behöver ska snabbt lämna hemmet. Allt annat ska hitta sin rätta plats. Jag gillar verkligen att tänka så. Det motiverar mig. Och det gör hela denna process njutningsfull. Jag inser att det är en livsstil.

Sann historia från min söndagskväll:) Ville återberätta för att fånga känslan i det. Har ni en liknande känsla?

/Paulina

14 Kommentarer
 1. Hanna says:

  Åh vad du är bra! Jag kan tipsa om en grej när det kommer till det här med att sortera ut kläder och textilier. Hemtex, Kappahl och H&M (kanske fler?) kan man lämna in alla slags gamla textilier till återvinning. Man behöver inte själv sortera helt/trasigt/sälja utan det skickas till ett företag som löser det. Det som går att använda säljs second hand, går det att använda textilfibern återvinns den till nya textilier, är det helt kört för plagget och fibrerna blir det till sist energi (dvs det eldas upp). Dit jag vill komma är, det ända man själv behöver göra är att slinka in i någon utav ovanstående butiker och lämna in sitt gamla bös så blir det bra grejer av det!

  Svara
  • Paulina says:

   Tack för de fina orden, Hanna! Yes, jag brukar lämna in det till återvinning och jag har skrivit om det tidigare. Men man kan aldrig göra det för många gånger, så tack för tipset!

   Svara
 2. Anette says:

  Underbart att du delar med dig så tydligt ang hur du tänker och gör! Perfekt för oss som är i början av processen, och har mycket att lära..

  Svara
 3. Teresa says:

  Tack för en bra blogg!

  Vill slå ett slag för vanlig maskeringstejp (eller frystejp) för märkningen av matlådor. Lätta att skriva på med vattenfast penna, sitter fast i frysen men lossnar lätt när man ska ta bort dem.

  Svara
 4. Lena says:

  Var hittar jag nu sökorden som fanns till vänster. Där det stod t ex barnrum, kök etc. var kanon att läsa innan jag tog ”tjuren i hornet”.
  Tack för din blogg😍

  Svara
 5. Anonym says:

  Ja, mycket inspirerande och motiverande. Tack! Det är ju alla dessa högar och mellanstationer som tar sådan plats och energi.

  Svara
  • Paulina says:

   Å vad roligt att du tycker det, Jessica! Då har jag lyckats att förmedla det jag försökte förmedla! Min man sa att denna text verkligen placerade mig i nördfacket. Som om det vore något nytt:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!