barnskydd

Ut-lista augusti: babyskydd och digital rensning

Jag är inte riktigt säker på vart min favvomånad augusti tog vägen, men september är i alla fall här, och i och med det är det dags att summera föregående månad.

Under augusti har vi både sålt, skänkt och slängt. Och så har jag dessutom tagit tag i digitalt skräp också.

SÄLJ

Vi börjar med Sälj. Oskar har växt ur sitt babyskydd så det var dags att göra sig av med det.  Enligt min egen strategi googlade jag på vad sådana såldes för på Kungsholmen och la mig exakt där, eftersom jag tyckte att det lägsta priset verkligen var lågt (450 kr) (annars brukar jag lägga mig strax under lägsta priset). Inom ett dygn hade några hört av sig och den som snabbast kom och hämtade fick köpa. Det var en nybliven pappa till sitt första barn som fortfarande låg på BB med sin mamma. En liten Madeleine. Både jag och Sven fick sådana flashbacks om hur bökigt det var att få babyskyddet på plats när Viktor skrek så vi såg till att hjälpa honom att fästa det i bilen så att han slapp stressa med det sedan. Han blev glad över det så det var extra kul. Och vi blev av med en otymplig pryl.

babyskydd

Jag sålde även av Oskars urväxta kläder i stl 74. Allt gick för 250 kr tror jag. De var knappt använda så jag tycker att det var ett riktigt bra pris. 31 st plagg blev vi av med på det sättet och mamman som kom och köpte dem blev superglad för dem. Win-win.

SKÄNK

Jag minns knappt vad det var men 62 prylar bar vi iväg till Myrorna.

SLÄNG

42 tidningar och magasin slängde vi och  27 st utslitna klädesplagg och udda sockor.

DIGITAL RENSNING

Och så tänkte jag att jag måste ta tag i mina sms efter att ha sett hur mycket lagringsutrymme de tog. Så jag rensade bort 80 st sms-konversationer. Långt ifrån klar men detta är en början:)

Så totalt för denna månad blev det 163 saker och totalt för i år 1169 saker. Det är en hel del! Inklusive det digitala ligger jag på 1320 saker.

Nästa månad tänkte jag rensa mer medvetet, dvs verkligen fokusera på att rensa. Alla mina rensningar hittills har blivit av då de behövdes – ut-korgarna blev fulla, Viktor och Sven bestämde sig för att rensa mm. Men nu ska jag verkligen öka tempot tänkte jag och landa totalt på 2 000 utrensade saker, det digitala ej inräknat. Har ni satt upp något mål för i år? Vad ligger det på i så fall?

/Paulina

4 Kommentarer
 1. Paula says:

  Jag räknar inte heller antalet plagg, utan tänker gå igenom bara på grund av ,att jag har i skåpen allt blandat och har svårt hitta kläder som jag behöver. Allt är vikta, men osorterat . Byxor, tröjor som är stickade och som tar jätte plats och vanliga tröjor mm…! Skåpen nästan skriker på rejäl rensning. 😉

  Svara
  • Paulina says:

   Det viktigaste är att man hittar något som sporrar en att rensa. Jag tycker att räkna plagg är ett effektivt sätt. Tycker att du tar ska ta fram en kalender och boka in en garderobsrensning:)

   Svara
 2. Sandra says:

  Jag håller inte exakt koll på antalet plagg men i sommar har jag tagit tag i att göra mig av med alla bebissaker och för små barnkläder. Sålt, skänkt och slängt massor. Är inte klar för tiden räcker inte till men vi är på gång. Vilken lättnad det är och så roligt när man ser att det kommer in lite småslantar.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!