Hemmakontor

Hemmakontoret – månadens projekt

September är här och då är det dags för ett nytt projekt där hemma! Denna månad tänkte jag att vi skulle ta tag i hemmakontoret. Vardagen efter semestern är tillbaka och det är en bra tid att få en nystart vad gäller kontoret – både på kontoret och hemma:)

Alla har kanske inte ett hemmakontor i den bemärkelsen. Men någonstans ska vi göra det administrativa i vårt hem och  förvara våra kvitton, pärmar med garantier, avtal samt diverse bevis, lappar mm. Så om du inte har ett rum som är ett hemmakontor, så kanske du har ett skrivbord och en hylla eller ett skåp där du förvarar dina pärmar. Eller så använder du matbordet eller köksbordet som skrivbord. Det är det som i så fall blir ditt hemmakontor:) Och det är dags att organisera sig där.

En steg för steg lista på hur du gör, oavsett om du har ett hemmakontor, en arbetshörna eller ett köksbord att sitta vid finner du i en steg-för-steg vägledning här. I grova drag gäller det att fundera över var du brukar göra dina administrativa sysslor, samla allt som hör till det administrativa och skapa en arbetsstation där. Och arbetsstationen ska du så klart organisera på rätt sätt.

Själva hade vi ett skrivbord i vårt sovrum som var vårt hemmakontor. Det hade hurtsar på ena sidan och ett skåp på den andra. Men som ni vet så behöver vi kontinuerligt anpassa vår förvaring efter vår livssituation. Så det skrivbordet fick ge plats åt Oskars spjälsäng och idag sitter jag vid vårt stora matbord i anslutning till vardagsrummet och så har jag alla pärmar, papper, mappar, kuvert, tejp, anteckningsblock, brevkorgar uppdelade i kategorier, pennor, gem mm i skåp bakom mig. Allt har sin bestämda plats där. Det är mitt nya hemmakontor. Tack vare att allt jag behöver komma åt finns i närheten så kan jag plocka bort allt och lägga det på rätt ställe väldigt snabbt och så förvandlas kontorsplatsen till ett matbord vid vardagsrummet igen. Ser ut så här:

Hemmakontoret

/Paulina

2 Kommentarer
 1. Lovisa Johansson says:

  Tack för en mycket trevlig blogg men många bra tips! Jag sitter precis som du och gör de administrativa sysslorna vid matbordet i vardagsrummet och skulle behöva liknande skåp bakom mig. Det är lätt hänt att saker blir kvar liggande framme. Vart kommer de snygga vita skåpen ifrån? Eller kan du ge något bra tips på liknande skåp som är diskret snygga i ett vardagsrum och som även rymmer pärmar.
  Vänligen
  Lovisa

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Lovisa!

   Ja, att ha skåp nära sig där man kan stoppa undan saker är en förutsättning för att de verkligen ska försvinna från bordet. Mina skåp kommer från Asplunds. Fördelen med dem är att de inte är så djupa. Du kan alltid kolla IKEA om du vill ha ett alternativt. De har liknande skåp.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!