arbestbänk trädgård

Trädgårdsförvaring och organisering

Jag är ju absolut ingen trädgårdsmänniska, så mycket har kanske framkommit. Det är faktiskt en av anledningar till att vi inte bor i hus. Svarta fingrar och hus går ju inte så bra ihop. Jag sitter hellre och läser en bok än gör något i trädgården. Och jag pratar av erfarenhet, eftersom jag har bott i hus som tonåring. Samtidigt så gillar jag att följa andras trädgårdskonst, som Hanna Wendelbo, t ex (har även ett underbart Instagramkonto). Och jag förstår att det måste vara en sådan fantastisk avkoppling mot det uppkopplade samhället och göra något fysiskt –  och dessutom ute. Sedan är det verkligen att skapa och få något att växa. Det måste vara magiskt. Det förstår jag rent intellektuellt. Och vem vet – kanske en vacker dag kommer jag också att börja syssla med detta. Men man måste ju känna att det är avkopplande och inte ett stressmoment och bara något som måste göras för att annars så tittar grannarna snett på en.

Hur som helst. Trädgårdsförvaring och organisering däremot går jag så klart igång på redan nu:) Och det finns så många roliga och smarta lösningar när man kollar på nätet.

Den här lösningen tycker jag är så fiffig. För mindre saker som man lätt behöver komma åt.

trädgårdsförvaring i väggskåp

Bildkälla Pinterest – okänd

En mer ambitiös arbetsbänk är denna som också är bra trädgårdsförvaring:

arbestbänk trädgård

Denna fina egengjorda bänk kommer från bloggen Setting for Four, där en steg-för-steg beskrivning finns på hur man kan göra den ifall något vill ge sig på det:)

Pegboard lämpar sig för alla möjliga saker – så även trädgårdsorganisering:)

trädgårdsorganisering pegboard

Bilden kommer från bloggen I Heart Organizing, där de har organiserat om ett trädgårdsskjul och visar hur de har skapat mönstret på pegboarden för att göra den lite snyggare och personligare.

Att samla allt på en lastpall som man hänger upp ser annars väldigt snyggt och välorganiserat ut:

trädgårdsredskap på lastpall

Bildkälla: Our Little Acre

Det var lite inspiration på temat.  Mer har jag samlat på Pinterest i mappen Trädgårdsorganisering. Jag har även skrivit ett annat inlägg om fiffig förvaring av trädgårdsredskap.

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!