pysselböcker

Ut-lista juni och juli – leksaker, kläder och pysselböcker

Har ni saknat ut-listan för juni? Eftersom vi var i Kroatien hela nästan hela juni och halva juli, så bestämde jag mig för att köra ihop dessa två månader. Och fastän vi har varit bortresta så mycket (även under juli då vi åkte iväg till Småland och hälsade på vänner över en långhelg), så tycker jag ändå att det ser skapligt ut på rensa fronten. Kanske för att jag fick oväntad hjälp med detta!

Innan vi åkte iväg till Kroatien så bad jag Viktor att gå igenom sina pysselböcker och gallra bort de som han hade gjort klart. Till min förvåning gjorde han det blixtsnabbt. Tolv pysselböcker gallrade han bort. När vi kom hem tog vi även tag  i hans stora kasse han hade med sig från skolan och som innehöll skolböcker och diverse skolarbeten. Vi gick igenom allt tillsammans och bestämde vad som skulle sparas. Även detta gick förvånansvärt smidigt. Vi kom överens om att skolböcker skulle kastas och även alla teckningar förutom en. Endast vissa enstaka skolarbeten, men framför allt veckobreven, behöll vi. De är roliga att läsa, är lite av en dagbok och visar på Viktors utveckling under året. Totalt blev det 28 stycken böcker och diverse andra papper som åkte ner i pappersåtervinningen.

pysselböcker

Men den roligaste överraskningen var när jag kom hem en dag från kontoret och Viktor hade rensat bland sina leksaker i rummet! Vet inte vad han fick det ifrån men han sa att han ville göra det… Han fick hjälp av Sven med detta, så jag tror att idén kom därifrån… 58 böcker och leksaker blev det i vilket fall. Ni kanske undrar om vi inte sparar leksaker till Oskar och svaret är för det mesta nej. Det är för stor åldersskillnad mellan dem och vi har för liten förrådsyta för att kunna göra det. Dessutom har vi upptäckt att det inte är helt lätt att ens komma på presenter att köpa både till jul och födelsedagar, då Viktor mest leker olika bollekar eller spelar spel på sin Ipad (under reglerade tider). Så det blir bra att ha några tillfällen när man kan fylla på med leksaker. Några få utvalda saker sparar vi, men det är inte mycket. Viktors leksaker och böcker skänkte vi till Myrorna.

Vidare blev släng-ut-korgen för kläder full, så det blev dags att gå iväg till klädåtervinningen (eller Hemtex butiken i vårt fall). Då rasslade det till i statistiken vad gäller antal rensade plagg. Hela 34 st plagg blev det denna gång.

Och så har vi tidningar och magasin. Totalt 35 st rensades ut under juni och juli.

Vad gäller det digitala så har jag varit lite dålig på att bokföra det. Men jag skrev upp att jag hade rensat skrivbordet på datorn igen. 12 saker hamnade i den digitala papperskorgen.

Om vi summerar upp det så blir det 167 fysiska saker och 179 inklusive det digitala. Helt OK tycker jag. Speciellt med tanke att alla rensningar kom till lite av sig självt.

Ackumulerat för året, till och med juli, blir det 1006 bortrensade fysiska saker och 1077 inklusive det digitala.

Hur har det gått för er?

/Paulina

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!