inspirerande sovrum - förvaring ovanför sängen

Inspirerande sovrum med bra förvaring

Hur går det med månadens projekt, dvs sovrummet? Det är sista veckan nu… 🙂

Som en sista pepp har jag samlat några inspirerande sovrum med bra förvaring. Enligt mig är det dold förvaring som gäller i sovrummet. Det skapar det mest fridfulla intrycket tycker jag. Så det är sådana lösningar har jag fokuserat på här.

Garderob

Garderober är ju den givna förvaringslösningen i sovrummet. Ytmässigt brukar jag rekommendera lösningar från golv till tak. Men den här garderoben var så snygg att jag var tvungen att ta den som exempel i stället.

designgarderob

Fotokälla: The Design Walker

Förvaring runt sängen

Jag är så förtjust i förvaring runt sängen. Tycker att det ger en sådan ombonad känsla samtidigt som man får bra förvaring i rummet. Som exempelvis här:

Den här lösningen är ännu mer funktionell, då de även har tänkt på ett nattduksbord i form av en hylla monterad på underdelen av skåpet. Och så blir det så snyggt att det inte är ända ner till golvet, utan lite ovanför vägglisterna. Det ger ett luftigare intryck.

inspirerande sovrum med både snygg och bra förvaring

Fotograf: Isabelle Sellby

Mer bilder från denna lägenhet på bloggen Design Sponge.

Förvaring ovanför sängen

En annan variant är förvaring endast ovanför sängen. Som här:

inspirerande sovrum - förvaring ovanför sängen

Fotokälla: okänd

Lite osäker på om just den här lösningen verkligen innehåller förvaring men ni förstår tanken. Visst är det snyggt!

Platsbyggt från golv till tak

Ser ni att man i detta sovrumsskåp även har byggt in nattduksbordet? Så man kan komma åt innehållet från båda sidor när man öppnar skåpdörren. Så smart!

platsbyggt skåp i sovrummet med förvaring

Fotokälla: Assortment

Bilden kommer från bloggen Assortment – on living well, där fler bilder på sovrummet finns. Dessutom en inspirerande beskrivning om hur man faktiskt kan få plats med lite kläder utan att känna att man saknar något. Om att endast välja de kläder man verkligen älskar och kontinuerligt göra sig av med resten. Verkligen inspirerande sovrum där allt har sin plats  – även tvättmaskinen! Och om någon är sugen på att bygga en sådan lösning så har Sawdust Girl gjort lite ritningar.

Vid sidan av sängen kan man också platsbygga. Runt fönstret och passa på och fixa en sittplats på köpet. Denna lösning är en av mina drömlösningar för ett famtida hem. Har alltid velat ha ett krypin vid fönstret.

förvaring och sittplats runt fönstret

Fotokälla: Sigmar

Platsbyggd förvaring under sängen

Jag är som bekant väldigt förtjust i förvaring under sängen. Här har man gjort ett statement av det. Riktiga skåp under gör att det blir riktigt gott om förvaring. Och snyggt blev det dessutom samt väldigt smart och trevligt med den inbyggda trappan vid sidan av sängen.

Eller så kan man ha förvaring under sängen i form av lådor så klart. En platsbyggd lösning nyttjar utrymmet optimalt. Som här:

platsbyggd förvaring under sängen

Fotokälla: A + B Kasha

Hoppas att ni fick lite inspiration för att skapa den där fridfulla känslan i sovrummet!

/Paulina

2 Kommentarer
 1. Maria Engström says:

  Jag kämpar på med sambon! Igår lyckades vi ta oss till IKEA för att titta ut byrå, högskåp och nattduksbord till sovrummet. Gillar deras rustika Hemnes-kollektion. Kanske beställer vi möblerna ikväll, så hinner vi med detta innan månadens slut! Verkligen toppen med en utmaning per månad, ska bli spännande att se vad nästa månads utmaning blir!
  /Maria

  Svara
  • Paulina says:

   Å vad roligt att läsa! Hoppas att det gick bra med möbelbeställningen. Glad att du uppskattar månadens projekt!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!