semestern

4 saker att göra innan semestern för att få en skön start när du är tillbaka

Ska ni på semester snart? Efter Midsommar brukar många gå på semester.  Detta är alltså den sista perioden inför den. När allt ska hinnas göras innan vi äntligen kan åka iväg och slappna av. Ändå hinner vi ju inte allt och många av oss fortsätter att ha svårt att varva ner på semestern och fortsätter att känna sig stressade. Men det finns några knep som för i alla fall gör lättare att känna att du har fått ett avslut och har läget under kontroll. Här kommer mina tips organiserade efter nedräkning inför semestern som du kan göra för att kunna slappna av på din semester och få en bra start när du kommer tillbaka.

SISTA ARBETSDAGEN

1. Skriv ner alla lösenord

Allt som du idag gör rent rutinmässigt: loggar in på datorn, skriver diverse lösenord i olika program eller tjänster. Allt det administrativa och självklara kommer du lätt att glömma efter några veckors semester. Se därför till att skriva ner allt på ett och samma papper så har du en lathund när du kommer tillbaka.

NÅGON TIMME INNAN SEMESTERN

1 . Rensa skrivbordet

Hur mycket du än har att göra: när det börjar bli eftermiddag (senast vid tre-tiden) – sluta. Du kommer ändå aldrig att hinna göra allt. Vissa saker får helt enkelt vänta. Börja i stället med att rensa skrivbordet. Det sista du vill se när du kommer tillbaka från semestern är att komma tillbaka till ett stökigt skrivbord. Det är ingen bra start.

SISTA KVARTEN INNAN SEMESTERN

3. Gör en att-göra-lista

Det är nu du har allt färskt i huvudet på vad som behöver göras. Det är nu du lättare kan prioritera. När du kommer tillbaka har du en större uppförsbacke och kan ha glömt vissa saker. Så gör en att-göra-lista och prioritera vad du behöver ta tag i när du kommer tillbaka. Då har du en plan klar och kommer lättare igång.

DET SISTA DU GÖR INNAN SEMESTERN

4. Skriv ner ett trevligt meddelande till dig själv

Jag hade en gång en kollega som skrev ett trevligt välkomstmeddelande till sig själv när hon kom tillbaka. En genial idé tycker jag!  Eller skriv något annat som kommer att göra dig glad när du kommer tillbaka till jobbet. Ett citat som inspirerar dig eller något mål som du har. Så att du får ett leende på läpparna när du läser det. Och känner lite extra energi, glädje och motivation inför att börja jobba efter semestern.

Och när du kommer tillbaka så kommer du att ha med dig någon bild som du kan spara på ett bra ställe på jobbet, som kommer att ge dig energi framöver. Off you go!

Semestern

Mitt glamorösa första hopp på semestern:)

/Paulina

6 Kommentarer
 1. Lilla S says:

  Skulle tro att det handlar om sånt bakplåtspapper som ligger i en stor platt förpackning, i vilken bakplåtspappren ligger vikta på mitten.

  Svara
 2. My says:

  Bra tips som jag önskar jag hade läst innan jag gick på semester idag! Min enda plan för jobbstarten är att köpa med en fin orkidé att ha bredvid dataskärmen. Och försöka att inte varva upp för snabbt igen 😊

  Svara
 3. Sara - Barnvanligt {insta} says:

  Jag har några idéer:
  1. En burk, som är lika lång som bakplåtspappret! Ex en sån: https://www.ahlens.se/Inredning/kok/koksforvaring-15032/brabantia-glasburk-1-9l-med-lock-88132911/
  2. Jag har en sån: https://m2.ikea.com/se/sv/p/variera-fack-foer-kryddburkar-hoegglans-vit-20204685/ Egentligen för kryddor men funkar även för smörpapper. Jag har lagt bakplåtspapper, plastfolie & aluminiumfolie bredvid varann i facket. Ser snyggare ut i lådan när de har en ”egen” plats.
  🙂

  Svara
 4. Josse says:

  En konstig kommentar kanske men jag undrar om du har något bra förvaringstips till bakplåtspappret? Hur man kan förvara det? Just nu ligger mitt bara i en låda känns lite sådär!

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Josse,
   Min ligger också i en låda och jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår vad problemet är.. Pappret har ju en kartong.. Men förklara gärna närmare!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!