App med mål, rutiner och att-göra lista i ett

Jag har ett antal saker som jag vill göra till en daglig rutin. Andningsövningar är en av dessa saker. Det har jag fått som en strikt uppmaning av min coach att göra och jag vill verkligen ta det på allvar. Och eftersom jag går igång på uppföljning så vill jag hålla koll på om jag verkligen lyckas göra dem varje dag som jag ska och hur länge jag har gjort övningen.

Jag tänkte att det måste finnas en app för detta. Jag ville kunna bocka av det jag hade gjort för dagen för att kunna följa upp hur många dagar i rad jag hade gjort det. Vet inte riktigt om jag hittade just det, men jag hittade ändå en app som jag numera har stor nytta av.

Appen heter Remente och hjälper mig att planera min dag. Den visar hur många saker jag har planerat i min lista, vilket gör att jag automatiskt tänker mig för hur mycket jag verkligen hinner göra under dagen. Vilket i sin tur gör att jag blir mer realistisk vad gäller det jag planerar in. Vill jag ändå skriva upp saker för att inte glömma dem så kan jag skriva in dem på nästkommande dag. Eller dagen därpå. Eller så kan jag skriva in uppgifter som inte ska ske idag till ”Gör någon dag” lista, som ligger under min dagslista. När jag sedan planerar min dag så har jag dem liggande där och kan välja att lyfta in dem i min dagliga ”att göra lista” när det är dags för det. Och allt eftersom jag bockar av sakerna i listan så talar den om för mig hur mycket av dagens lista som är avklarat. För en sådan som jag, som drivs av att uppnå mål, är det super motiverande! Det som jag inte har hunnit med flyttas automatiskt till nästa dag.

App Remente

Rutiner som jag vill få in kan jag föra in i min dagliga lista på samma sätt genom att lägga upp dem som mål med daglig uppföljning. Då får jag smidigt in dem i min dagliga planering. Det har jag gjort med mina andningsövningar exempelvis.

Jag har även märkt att jag ser till att göra några saker redan på morgonen eller förmiddagen, för att tidigt på dagen känna att jag har fått något avklarat. T ex ser jag till att göra mina knipövningar fram till kl 13.00, så att jag kan bocka av det. Just knipövningar har jag också varit dålig med tidigare trots påminnelser för dessa från en annan app. Men nu gör jag dem äntligen tack vare den här appen! Det gäller att hitta det som triggar en till att få något gjort:). Även mina dagliga fysiska övningar ser jag till att göra så fort jag vaknar så kan jag bocka av en första sak redan innan frukost! Haha! Vilken nörd jag är. Men så är det. Jag går verkligen ingång på sådant:)

Ytterligare en bra sak enligt mig och som höjer produktiviteten är att vid 12-slaget på natten så ”låses” dagen och det går varken att göra fler uppgifter eller att efterredigera. Det gör att jag exempelvis inte kan ta bort uppgifter i efterhand utan det ser ut som att jag har klarat 6 av 10 t ex. Det gör att jag inte heller kan göra något efter midnatt och räkna det till föregående dag. Vilket i sin tur gör att jag ser till att göra det innan midnatt (tänker främst just på andningsövningar som jag gör på kvällen). Det är också bra – både för min produktivitet och min sömn:)

Och så har vi appen coachfuntioner. Varje morgon frågar den mig ”Vad är viktigast för dig idag?” Jag har ytterst få notifikationer på min mobil för att minska störningar i min vardag, men detta är fullständigt briljant tycker jag. Det får mig verkligen att tänka på just vad som är viktigast för mig och se till att fokusera på att få det avklarat först. Det går att göra ett ”livshjul” för att se vilka bitar i livet man behöver fokusera på. Och skatta hur man mår varje dag. Kan tänka mig att det finns de som använder denna app främst för just detta.

Det ska teoretiskt gå att lägga till egna bilder till sina mål, vilket ju också är motivationshöjande, men det verkar vara någon bugg där och appen hänger sig när jag försöker göra detta. Hoppas att de åtgärdar det snart. Jag skulle även vilja få en statistik över hur många gånger jag har utfört en viss rutin.

Jag har endast använt Remente i någon vecka, så det finns säkerligen en hel del funktioner som jag inte har upptäckt än. Men jag måste säga att den redan har gjort en stor skillnad för mig. Jag får både mer gjort och tycker också att det är mycket roligare!

/Paulina

PS. Och appen Forest fortsätter att motivera mig att hålla fokus och samtidigt få poäng för att kunna byta vilket träd jag vill ska växa. Nu är jag 92 poäng kvar att tjäna in för att kunna byta till ett körsbärsträd. Fortfarande fascinerad över hur sådana saker kan trigga en till rätt beteende! Så dessa två appar i kombination har ökat min produktivitet rejält. Speciellt när jag skriver längre texter och verkligen behöver fokusera på det.

2 Kommentarer
 1. Remente says:

  Hej!
  Vad roligt att du gillar Remente, vi är alltid intresserade av feedback och om du har några frågor eller önskemål på saker du hade velat se i appen, hör gärna av dig till oss.

  Buggen med att sätta uppdatera bilden för sitt mål är åtgärdad och uppdateringen ska finnas tillgänglig att ladda ner till helgen.

  Mvh, Remente Owl Squad

  Svara
 2. Ellen says:

  Bra tips! När det gäller appar för vanor/rutiner/mål så tycker jag att Strides är riktigt bra! Jag har testat flera men denna är bäst tycker jag.
  Nu ska jag kolla in dina tips!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!