vakuumpåse utan luft

Bäst vakuumpåsar enligt Testfakta

I samarbete med SmartaSaker

Varje gång jag skriver om säsongsförvaring och tipsar om att förvara kläder i vakuumpåsar så får jag frågor om vilka vakuumpåsar som är bäst. För att kunna svara på detta ska man helst ha gjort ett ordentligt test med ett antal olika påsar. Helst ska någon oberoende expert göra det. Och nu har det äntligen gjorts!

Det är Testfakta som nyligen har testat vakuumpåsar och utsett SmartaSakers vakuumpåse till vinnare. Motiveringen lyder: ”Vår favorit! Behöll vakuumet utan anmärkning hela testet. Lätt att stänga påsen. Bra ventil och lock.”

En vakuumpåse gör det enkelt att förvara och kan spara upp till 80% utrymme och skyddar textilierna mot mal, fukt och damm (!). Perfekt för säsongsförvaring eller förvaring av täcken och kuddar.  Även förvaring av exempelvis barnkläder som väntar på småsyskon eller saker till sommarstugan, båten eller husvagnen.

vakuumpåsar från SmartaSaker

SmartaSakers vakuumpåse innan jag har sugit ut luften ur den. Tar upp nästan hela mitt soffbord.

Du fyller vakuumpåsen med det det du vill förvara där och suger ut överflödig luft med dammsugaren. Vakuumpåsen går att använda om och om igen och universalventilen passar alla dammsugare. Förutom att detta sparar yta så tycker jag att en extra plus är att den där vindlukten inte tar sig in i kläderna när de förvaras i vakuumpåsar.

vakuumpåse utan luft

Vakuumpåsen efter att jag har sugit ur luften ur den. Tar mindre plats både på höjden, bredden och längden.

SmartaSakers vakuumpåsar finns i tre storlekar. I den minsta påsen (80 x 60 cm) för 59 får du plats med kläder och kuddar, den mellanstora (130 x 90 cm) för 69 kr rymmer lätt två stora täcken och kuddar. Den största (205 x 110 cm) för 146 kr är så pass stor att du kan skydda din madrass med den! Det är multierbjudande på den minsta påsen.

När ni använder vakuumpåsar, var noga med att försluta dem väl. Minsta lilla ”osynliga” glipa i låset gör att luft i efterhand tar sig in i påsen och volymen kommer att öka igen. Ett tips är att kontrollera förslutningen även efter att du sugit ur luften. (Det brukar låta pyttelite).

SmartaSaker är för övrigt en webbshop som även har en fysisk butik vid S:t Eriksplan i Stockholm. Den drivs av två kvinnliga entreprenörer (vilket jag tycket är extra kul så klart). Affärsidén är att varje sak i sortimentet är utvald utifrån sin smarta funktion och att svenska innovatörer främjas. Därför lyfter de bland annat fram månadens innovatör varje månad. Deras tanke med ”Månadens innovatör” är att berätta om vägen från idé till färdig produkt och förhoppningsvis inspirera andra att gå vidare med sina idéer. 

Alla dessa fiffiga produkter samlade på ett ställe gör att man lätt kan spendera ganska mycket tid i deras webbshop eller fysiska butik (pratar av erfarenhet här), och förundras över alla dessa innovativa saker. Sådant man inser att man behövde men inte hittade någon annanstans:) 

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!