göra sig av med barnkläder

Att göra sig av med barnkläder: ut-lista maj

Varje gång jag ska summera månaden tänker jag på hur fruktansvärt fort den har gått. Så även maj månad. Men rensa har jag i alla fall hunnit! Här kommer en liten sammanställning, lite funderingar och insikter.

SLÄNG

Jag har fortsatt med att slänga tidningar och magasin. 51 st denna vecka.

Inget digitalt har jag slängt (brukar räkna på det också). Detta blev en liten insikt att jag borde ta tag i något såsom bilderna i mobilen eller filerna på datorn och rensa lite.

SÄLJ

Plötsligt så händer det. Sven gick igenom sin garderob och rensade ordentligt:) Det hjälpte i och för sig att vi spelade in en garderobskurs hemma hos mig, så det var en bra sporre, men ändå. Detta resulterade i 67 plagg, skor och accessoarer som vi la in i en påse och skickade vidare till Sellpy, som gör försäljningen åt oss. Osäkert om allt kommer att säljas då och just nu är det hela 6 veckors väntetid hos dem, men jag lägger det under rubriken sälj i vilket fall.

SKÄNK

Det är främst Oskars barnkläder och leksaker som vi har skänkt denna månad. Vi har en stenhård regel att allt han växer ur ska lämna hemmet så fort som möjligt. Och det får absolut inte mellanlanda någonstans som exempelvis på vinden. För att det verkligen ska hända lägger jag de urvuxna kläderna i påsar i hallen. Detta irriterar mig såpass mycket att jag verkligen gör mig av med dem snabbt:)

Jag försökte faktiskt sälja kläderna först, men utan framgång. Tyckte att jag la mig bra prismässigt och sålde en hel garderob i samma storlek. Kring 200 kr på Blocket. Tyckte det var ett kanonerbjudande, men lyckades inte sälja dem ändå. Jag som alltid har sålt saker inom ett dygn i princip. Men babykläder är kanske något annat än de möbler jag hittills har sålt? Eller så är det ett Stockholmsfenomen, för jag har fått förfrågan om att skicka dem till andra städer. Men det vill jag inte lägga ner tid på. Inte heller vill jag lägga ner tid på att sänka priset och lägga ut annonsen igen. Då skänker jag bort dem i stället. Vilket var vad jag gjorde. Då vet jag i alla fall att det skänker glädje eller till och med hjälper någon annan. Och det är värt mycket förutom att jag snabbt har blivit av med saker jag inte längre behöver.

göra sig av med barnkläder

38 st kläder, skor och barnleksaker blev det. Totalt för maj månad landade vi på 156 saker. Och totalt för i år hittills ligger vi på 839 saker exklusive digital rensning och 898 saker inklusive.

Har ni förresten några bra tips på vad man ska göra för att lyckas sälja barnkläder?

/Paulina

8 Kommentarer
 1. Sellpy says:

  Hejsan!

  Vad roligt att ni använder er av Sellpy. Ni får mer än gärna höra av er om ni har några funderingar 🙂

  /Elin på kundtjänst

  Svara
  • Paulina says:

   Hej Elin,
   Ja, jag har varit kund hos er i flera år och uppskattat tjänsten. Dock har ni fått väldigt långa väntetider. Någon vecka efter att ni hämtade mina kläder senast fick jag ett mejl om att det skulle dröja 6 veckor för er att gå igenom dessa. Någon vecka senare fick jag samma meddelande och två veckor därefter att det skulle ta 7 veckor. Och dessa meddelanden går inte att svara på. Så jag undrar varför dröjer det så länge? Jag hade för övrigt velat få reda på ca väntetid i förväg. Då hade jag kunnat ta ställning till om jag vill sälja via er eller inte. Och om jag hade bestämt mig för att sälja så hade jag accepterat den långa väntetiden i stället för att den skulle bli en dålig överraskning som kontinuerligt uppdateras. Bara en tanke.

   Svara
 2. Karin says:

  Ett otroligt enkelt sätt är att lämna in en påse till H&M. Enligt säljaren i affären går utslitna kläder till textilåtervinning och användbara kläder till Myrorna. Den som lämnar in får en kupong som innebär 50 kronors avdrag på köp av varor för över 300 kronor. Inte mycket pengar men ett bra och enkelt alternativ. Man slipper fundera över om kläderna är för slitna för användning eller ej.

  Svara
 3. Jenny says:

  Kan du inte skicka med barnkläderna med till sellpy?? Jag säljer barnens på Tradera, funkar hur bra som helst 👌😀

  Svara
 4. Magda says:

  Jag skulle rekommendera att sälja barnkläder via second-handaffär som är inriktad på att sälja barnkläder och leksaker. Kommissionen ser säkert olika ut men där jag lämnat in får man ut 40 % av försäljningspriset
  (http://www.rasundabarnklader.se)
  Det som inte blir sålt skänks.
  Det finns säkert liknade butiker på andra håll i Sthlm också.

  Svara
 5. Miamaria says:

  Hej! Ser at du holder oversikt over det som går ut, men ikke det som kommer inn? Hvorfor ikke? Jeg tenker at uten oversikten over det som kommer inn risikerer man stor konsumpsjon og gjennomstrømning av ting.

  Svara
  • Paulina says:

   Ja, det stämmer. Det gör jag främst för att sänka trösklarna till rensningen så mycket som möjligt. Om en uppgift blir för tung så tenderar man att lägga ner det helt och hållet. Därför har jag valt att fokusera mig på att rensa här. Personligen är vi väldigt strikta på att inte köpa onödiga saker till hemmet, så jag vet att vi ligger bra till där. Att bara hålla reda på vad man har rensat kan vara utmaning nog. Men du har rätt i sak – det bästa är att hålla reda på bägge. Och är man duktig på att rensa men shoppar på sig en massa så kan man hålla reda på det också för att bli bättre på att inte göra det.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!