Även kreativitet behöver struktur

Allt vi gör kräver struktur. Till och med kreativitet, som av många upplevs som motsatsen till det. Stereotypen för den kreativa personen är någon som är virrig och inte riktigt vet var hen har sina saker och allt liksom bara händer när de kommer på något. Jag tror inte att detta stämmer. I alla fall inte om man vill nå ut med sin konst eller kreativa budskap. För något år sedan läste jag en intervju med komikern Anders Janson. Han sa ”Halva livet går ut på att hålla reda på var man lägger alla idéer”. Det är så tydligt att han behöver struktur för att kunna hitta bland det kreativa innehåll han kommer på och som han måste dokumentera och förvara någonstans.

Härom veckan såg jag David Lettermans talkshow ”My next guest needs no introduction”, där Jay-Z intervjuades (han behöver som sagt ingen introduktion och programmet rekommenderar jag varmt). När han berättade om sin kreativa process sa han: ”When you’re creating, you got to have some kind of structure”. Även kreativitet behöver struktur - Jay-Z

Jo, han måste också strukturera upp sitt kreativa flöde för att det ska kunna komma ut en album på andra sidan. Så är det bara.

Jag tror även att struktur och rutiner är ytterst viktig för dem som är framgångsrika, drivna och och får saker att hända. Jag tror att det är en del av framgången, även om man sällan nämner det. Amanda Schulman gjorde det i ett avsnitt av Fredagspodden. Hon sa: ”Ingenting händer om man inte bestämmer sig och skapar rutiner”. Jag håller helt med. Struktur behövs i allt vi gör och är bra för alla. Så ni som är bra på det – sträck på er!

/Paulina

PS. Att skapa ordning är för övrigt lustfyllt och kreativt, så det går hand i hand:)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!