Garderoben – månadens projekt

Jag kan liksom inte låta bli. Så fort solen skiner och det är lite varmare så måste jag plocka bort vinterkläderna ur garderoben. Jag kan inte bärga mig liksom. Det sker innan jag har tagit ner sommarkläderna och enbart har mellansäsongslådan att förlita mig på. Denna låda är en slags emergency-kit låda, eller meshback rättare sagt, där några vårplagg och en vårkappa ligger så att jag klarar mig de fösta vårdagarna. Jag vill inte se vinterkläder i garderoben längre. Och har jag plockat bort dem så måste jag ju hämta sommarkläderna, så det brukar driva på säsongsbytet så att säga…

Förra fredagen blev det fint väder och vinterkläderna åkte ut. Den känslan när jag plockar bort dem, den älskar jag. Denna vår-förväntan, som ligger i luften så fort man kommer utomhus och som jag på det sättet för in i mitt hem. Det tar inte många minuter innan vinterkläderna är bortplockade och det hänger några få plagg i garderoben som jag kan bära året om. Fast jag försöker att verkligen byta alla kläder. För omväxlingens skull. Jag känner att jag inte tröttnar på plaggen lika fort då.

Efter denna första bortgallring så gör jag en mer ordentligt genomgång där jag även plockar bort svarta tjockare strumpbyxor samt svarta basplagg. Dessa ligger i hurtsar och byter plats med sommarbyxor och sommartoppar som inte behöver strykas.

Sedan ska sommarskorna på plats. De är fler än vinterskorna, så förutom min skohylla (vi har var sin i familjen) i hallen använder jag även insidan av vår klädkammare, där jag hänger upp högklackade skor. På vintern finns alla svarta stilettklackar där ifall jag ska på någon fest eller middag. På sommaren blir det mycket mer färgstarkt och brukar se ut så här:

Veckans projekt är alltså att byta vintergarderoben till vår/sommargarderoben. För att bryta med den kalla årstiden. För att gå igenom sina saker och förbereda för en försäljning/skänka bort till hösten. För att vinna plats i garderoben och få in vårkänslan där! Steg för steg instruktioner för detta hittar ni här. Och ni som inte byter garderob efter säsong får som månadens uppgift att rensa ur den i alla fall. Ta bort alla plagg som inte hör hemma där längre. Och hur vet ni det? Gå på magkänsla. Den där första känslan ni får när ni ser ett plagg – våga lita på den. Det finns ett bra peppcitat för detta: ”If it desn’t make you fabulous, don’t buy it, don’t keep it”.

Jag har lyckats vara bortrest båda helgerna när det har varit fint väder och varit lite krasslig därefter, så garderoben har dessvärre stått relativ tom, men så har även våren ångrat sig lite under tiden..  Men i helgen ska sommarkläderna flytta in hos mig! Eller på söndag närmare bestämt. Idag är det barnkalas som gäller..

Stort lycka till med era garderober där hemma. Vill ni få pepp och uppmuntran. lägg upp era före- och efterbilder (om ni tar några för att se vilken enorm skillnad det blir) på Förvaringsdrottningens Facebooksida. Det uppskattas alltid! Och berätta gärna vad största utmaningen i era garderober är.

/Paulina

PS. Vill ni se lite förslag på hur man kan använda förvaringen på dörren, så gjorde jag en liten video om det en gång..:)

4 Kommentarer
 1. Helena S says:

  Idag tog jag ut allt ur yngsta (6 år) sonens Malmbyrå, lade allt kring soffan. Där framför prinsbröllopet gick vi tillsammans genom alla kläder. Tur det var lördag, så han kunde äta godis samtidigt, det var ju såååå jobbigt! Det blev en stor påse med kläder som var för små. När Prins Carl Philip gifte sig 2015, innan jag började följa dig Paulina, så tog jag fram alla mina papper. Satt mig på golvet framför tv sändningen och rensade massor. Ett litet tips från mig, hitta en maratonsändning på tv och sortera järnet!
  Efter semifinalen i hockeyVM gick jag och mellanpojken igenom hans kläder. Det gick på 15 minuter. Några plagg åkte direkt in till lillebror, så skönt att slippa en mellanlandning i en kartong i garaget i väntan på att de passar. Söndriga kläder slängdes.
  Nu ska bara klädpåsarna iväg till Erikshjälpen. Hoppas få gjort det i veckan.
  Godnatt

  Svara
 2. Anita says:

  Oj… nu blev jag ju sittandes här och läser en toppen blog…. jag som måste rensa inför min flytt….🙊
  Men Stort tack för jättebra råd inför flytten!
  Och nu vet jag vad jag ska köpa till mina döttrar i present när skolan slutar…..Dina böcker!
  Tack o kram hälsar Anita

  Svara
  • Paulina says:

   Vad roligt att du hade nytta av flyttipsen Anita! Och hedrande att du tycker att mina böcker passar som presenter till dina döttrar. Tack för din fina kommentar!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!