säsongsförvara i resväskan

Vinn yta med säsongsbyte – och mycket mer

Jag brukar tala mig varm om säsongsbyte. Och det gör jag för att det har så mycket fördelar! Det är det enklaste och snabbaste sättet att få mer plats i garderoben. Eller i hallen, som för övrigt är månadens projekt.  Även i badrummet kan du säsongsbyta – du kanske inte har samma ansiktscreme på vintern och på sommaren och du lär inte använda solskyddsmedel under vinterhalvåret, så det behöver inte stå i badrumsskåpet.

En annan fördel med att säsongsbyta är att du med jämna mellanrum (förslagsvis till våren och hösten) går igenom dina saker. Då ser du tydligare vad du inte har använt. Och har du inte använt något under två säsongsbyten så är det dags att rensa bort det helt enkelt. Vad gäller just hallen och garderoben så är det för övrigt även skönt att slippa se plagg man inte använder en hel säsong. Då tröttnar man int på dem lika fort. För mig blir det nästan lite som julafton – jag upptäcker saker på nytt som jag glömde att jag hade – vilket även gör att det finns mindre chans att de blir bortglömda i garderoben, eftersom jag verkligen går igenom garderoben när jag säsongsbyter. Och så vinner man tid när man slipper leta bland plagg som inte är i säsong. NI hör ju – bara fördelar med det!

Så ta er tid nu att packa ner sakerna som hör till höst och vinter. Tvätta dem först så att de är fräscha. Lägg dem med fördel i vakuumpåsar och sedan i flyttlådor exempelvis. Om ni använder flyttlådor, märk dem med etiketter så att ni lätt hittar kläderna när det är dags att plocka fram dem igen. Eller så kör ni plastbackar. Det är vad man föredrar. Ett tredje alternativ är att säsongsförvara i tomma resväskor. Behöver ni dem så kan ni bara ta ut allt och lägga tillbaka när ni kommer hem. Och ska ni på sommarsemester under vinterhalvåret så är det väl perfekt att ha sommarkläderna förvarade där.

När jag förvarar i resväskan lägger jag ner påsen i den innan jag suger ur luften.

Säsongsbyte och förvaring i vacuumpåsar

Då formar den sig efter resväskan.

säsongsförvara i resväskan

På det sättet får fler kläder plats. Jag får ibland frågor om man måste stryka kläderna när man har haft dem vakuumförpackade. Svaret är ja. Men min erfarenhet är att man för det mesta måste stryka kläder som har varit nedpackade i vilket fall…

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!