Ut-lista mars

Om planerade lässtunder och min ut-lista mars

Då var det april (äntligen vår!) och dags att summera upp ut-listan för mars. För min del blev det inget stort antal. Kanske för att jag inte hade bestämt mig för att rensa något speciellt utan rensade undan det som jag tyckte behövdes. Förutom magasin och tidningar så klart. Dem för jag  ett ständig krig mot känns det som. Fast nu har jag upptäckt att det har blivit ett nöje i stället för ett måste. Vilket är faktiskt underbart. Jag har ju svårt att kasta tidningar och magasin som jag inte har läst och då ligger de på hyllan under soffbordet. Jag prenumererar endast på ett magasin, men får ändå några till i och med att jag är medlem i olika organisationer. Och dessa magasin vill jag faktiskt läsa. Så det blir ändå en del sådant. Innan var det mest dåligt samvete kring det – jag fick aldrig tid till att läsa. Sedan gjorde jag det som jag tipsar alla andra om att göra – dvs bokade in det i kalendern:)  En kväll i veckan. Och plötsligt var det min läskväll som jag såg fram emot. Och då kunde jag viga den tiden åt att just läsa magasin och tidningar. Sven gillar också att läsa så det blir ännu roligare om vi båda två sitter i soffan och läser. Så kan man prata emellanåt. Gillar det verkligen.

Hur som helst så har detta gett resultat och en hel del magasin har blivit genomlästa och rensade tack vare detta. I mars månad blev det 17 tidningar och 47 magasin. Oskar drar också sitt strå till stacken genom att riva i flera av dessa magasin på dagarna, så vissa klarar sig helt enkelt inte. Men det får bli så har jag bestämt mig för.

Sedan har vi rensat från bokhyllan. Eller det var faktiskt mest Sven som har gjort det. Han är med i en militärhistorisk bokklubb och får böcker hem varje månad. Inget som jag gillar i och med att det ju blir ett ständigt inflöde av dem, men han läser dem alla och det är ett stort intresse han har, så då kan man egentligen inte klaga på. Men det måste som sagt rensas i bokhyllan med jämna mellanrum. Denna gång blev det 38 böcker som vi skänkte till Myrorna.

Ut-lista mars

Och så har vi sålt en arbetsstol. Annika som hämtade den visade sig vara en van begagnat köpare och en supertrevlig person så vi snackade i säkert en halvtimme om hur bra det är att just kunna köpa eller få begagnade saker, en diskussion som även Viktor blev involverad i.

Och så fortsätter vi att lägga in kläder i våra utkorgar, som jag snart kommer att tömma, och då blir det helt plötsligt mycket saker som jag kommer att göra mig av med:)

Summa mars: 103 saker. Inklusive digital resning av saker från skrivbord på datorn och filmer i mobilen blir det 135 saker.

Totalsumma för fysiska bortrensade prylar till och med mars i år: 602 saker

Totalsumma inklusive digitalt till och med mars: 655 saker.

Hur har det gått för er? Några insikter i och med era rensningar?

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!