kontorsstol Blocket

Det har aldrig varit lättare att göra sig av med prylar + Facebook sändning!

I samarbete med Blocket

Att rensa kan kännas som något jobbigt av många. Att kunna skiljas från sina saker kan upplevas som svårt. Och när man till slut har beslutat sig för vad man ska göra sig av med så gäller det att de facto göra det också. Det är nästa hinder som kan vara svårt att övervinna. Men det finns faktiskt några knep för detta om man har bestämt sig för att sälja. Jag kallar dem för min 24-timmars metod.

Jag tänkte gå igenom steg-för-steg hur jag gör, för att en försäljning ska gå till så smidigt som möjligt. Jag ska i det här fallet sälja vår kontorsstol. Mitt första steg är att kolla vad sådana säljs för. Jag går in på Blocket och klickar mig vidare till Stockholm, eftersom det är här jag bor. Därefter klickar jag på ”För hemmet”, vidare till ”Möbler och Heminredning”. Där har jag möjlighet att skriva in ett sökord och jag skriver in ”IKEA kontorsstol”. Jag får fram 20 relevanta annonser. Liknande stolar kostar mellan 100 och 300 kr. Det är där jag bör lägga mig prismässigt.

Jag tar en bild på kontorsstolen.

att göra sig av med saker på Blocket

Mot en neutral bakgrund utan störande bakgrundsbrus. Jag passar på att ta bilder på dagen så att det blir naturligt ljus. Blir så här:

annons Blocket

Och eftersom jag tar en bild med mobilen, så blir det enklast att använda sig av Blockets app. Den finns både för Iphone och för Android. Klickar på ”Ny annons” , väljer ”För hemmet”, vidare ”Bord och stolar”. Eftersom jag brukar använda appen så finns all min data (namn, tel nr, e-mail, plats och postnummer) redan inskriven. Smidigt tycker jag. Jag vill däremot dölja telefonnumret, eftersom jag föredrar att sköta konversationen via Blockets meddelandetjänst. Det ger mig möjlighet att välja när jag svarar och ger mig även bättre överblick över intresseanmälningarna. Jag har också på pushnotiser som gör att jag får nya meddelanden och missar aldrig när intresserade köpare hör av sig och kan svara direkt.

Finns det ett nypris på det du vill sälja så ska man så klart kolla upp det och skriva ner detta tycker jag. Det ger ju den potentielle köparen något att förhålla sig till.  I det här fallet går jag in på IKEAs hemsida men stolen har dessvärre utgått ur deras sortiment. Men jag minns att den kostade ca 1000 kr. Sedan är det viktigt att skriva ner alla mått, färg, funktioner och varans skick. Rubriken ska vara som ett sökord. Fråga dig själv – vad skulle jag söka på för att hitta denna vara och vad är viktigt att nämna?

I det  här fallet blir rubriken: ”Bekväm kontorsstol i nyskick”

Beskrivning: ”Kontorsstol inköpt på IKEA. Mörkgrå tygklädsel. På hjul. Justerbar sits och ryggstöd. I mycket bra skick. Nypris ca 1000 kr.”

Annonsen kostar 40 kr i detta fall och jag bestämmer mig för att sälja stolen för 100 kr. Jag vill verkligen bli av med den. Så jag fokuserar på att just göra sig av med stolen och inte så mycket på att tjäna så mycket pengar som möjligt. Lägger jag mig för högt så finns det risk att jag inte hittar en köpare snabbt och i stället riskerar att behöva lägga in annonsen ytterligare en gång, vilket gör att jag då får lägga till både tid och nya pengar.

Och vad händer? Jo, jag får tre förfrågan inom en timme. Jag bokar hämtning av stolen med en av dem idag eftermiddag. Jag la ut annonsen igår kväll så jag kommer att bli av med stolen inom ett dygn. 24-timmars metoden fungerar:)

Passa på att vårrensa nu i påsk när det är långledigt och se över vad ni själva inte har användning för. Ta med hela familjen och rensa så blir det mycket roligare när alla hjälps åt! Påsken är dessutom den tid på året då begagnathandeln är som störst, ett bra tillfälle att sälja sakerna vidare helt enkelt så att de kan hitta nya ägare.

Och eftersom det just är Påsk och högtryck på Blocket så kommer jag att ha en Facebook Live sändning hos Blocket kl. 12.00 i morgon (1 april – nej, det är inget aprilskämt :)).  Gå in på Blockets Facebooksida och ställ frågor och få pepp och tips! Hoppas att vi ses och hörs då!

/Paulina

2 Kommentarer
  1. Anonym says:

    Fick i veckan reda på att man kan annonsera saker från Ikea på blocket gratis om man gör annonsen via Ikeas hemsida. Man behöver vara Ikea family medlem.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!