pegboard i garaget

Ordning i garaget – inspiration

Garaget kan vara en väldigt engagerande historia för de som har ett. Inte minst vad gäller just ordningen. Kanske för att många av oss ser garaget – trots sitt väldigt specifika ändamål – som ett slags uppsamlingsställe. De som är händiga vill också gärna förvara sina verktyg i garaget. Eller så handlar det helt enkelt om brist på utrymme. Men jag tänkte i alla fall att vi för en gångs skull skulle frossa i detta. Jag har letat runt på Pinterest och hittat en hel del bilder för ändamålet.

Multifunktionella och utfällbara möbler tror jag är framtiden och för att optimalt kunna utnyttja garaget för två ändamål  – som verkstad och som garage – så är väl ett utfällbart bord en utmärkt idé?

utfällbart bord garaget

Fotokälla: Bench Sollution

Ett sådant välorganiserat garage där var sak har sin plats och allt naturligtvis är uppmärkt är väl allas dröm? Att använda sig av en så kallad pegboard möjliggör skräddarsydda lösningar som passar en själv. Du  kan hänga upp verktyg av olika storlekar, trådbackar i vilka du kan lägga upp saker samt andra små boxar som du kan fylla med diverse skruvar och andra småsaker. Mer på bloggen The Creativity Exchange.

Och så kan jag inte låta bli att lägga upp denna bild. Det är ju ren förvaringsporr (hoppas ingen tar illa upp nu). Så vackert och så välorganiserat. Snacka om att man kommer vilja att hålla ordning där!

Och detta då? En superfunktionell gör-det-själv-lösning för trädgårdsslangen! Gillar verkligen att man kan lägga munstycken i hinken och vira slangen runt den!

hållare trädgårdsslang

Fotokälla: Martha Stewart

Jag brukar alltid tipsa om att förvara saker i taket i garaget i stället för på golvet, som ju ska nyttjas för bilen. Här har man gjort just detta.

förvaring i taket i garaget

fotokälla: Pinterest

En annan taklösning. Är inte detta en superfiffig förvaring för fiskespön? För er som har sidodelar av Elfa och fiske som hobby:)

Som sagt – det finns hur mycket inspiration som helst att hitta. Detta var ett litet smakprov. Fler inspirationsbilder har jag samlat på Pinterest ifall ni vill ha mer.

/Paulina

PS. Om du vill få tips för att  rensa i ett garage.

4 Kommentarer
 1. Helena S says:

  Jag såg bara slutet på livesändningen, men nu hittade jag den på deras FB sida. Du var grym, inspirerande och klok. Fast det vet jag ju redan! 😊

  Svara
 2. Helena S says:

  Jag är så taggad att rensa i garaget! Men det blir när hammocken åker ut för säsongen och den nya garageporten är på plats. Så just nu är jag okej med oordningen, för jag vet att det blir gjort snart. Har ju rensat och sorterat många gånger, så det är inget mastodont projekt. Såg på ditt Pinterest att man kan måla golvet i garaget, det måste jag undersöka. Vi hus och garage är sammanbyggt så det blir som ett stort extra rum.

  Svara
  • Paulina says:

   Exakt detta pratade jag om i min livesändning idag. När man har en plan så kan man stå ut med röran ett tag:)

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!