Kallax hylla Blocket

24 timmars metoden för att snabbt bli av med saker

I samarbete med Blocket

Att rensa kontinuerligt är en förutsättning för att kunna skapa varaktig ordning. För vi vill ju inte skapa plats åt sådant vi inte gillar eller använder. Men att rensa är svårt för vissa. Och har man till slut lyckats göra det så kommer nästa hinder – att dessa saker verkligen lämnar hemmet. För att detta ska ske så smidigt det bra går är det viktigt att man bestämmer sig för var man kontinuerligt ska sälja och skänka saker. Jag brukar som bekant sälja på Blocket.

För att sälja saker snabbt har jag dessutom en metod som gör att jag blir av med dem inom 24 timmar. Jag har därför kallat den för 24-timmars metoden. Den går ut på följande:  

  1. För det första så funderar jag igenom vad som är värt att sälja. Allt har inte ett andrahandsvärde. Om jag lägger ut saker som ingen vill ha så har jag dels förlorat annonsavgiften, men framför allt tiden jag har lagt ner på detta. Och hur vet man om något har ett andrahandsvärde? Kända varumärken brukar alltid ha det. Annars är det bara att söka på samma eller liknande produkter. Då får man dessutom informationen om hur mycket de läggs ut för. Vilket är viktigt för steg nr 2.
  2. För att snabbt bli av med sakerna lägger jag mig strax under priset som alla andra vill ha.
  3. Jag prioriterar tid i stället för pengar. Den största vinsten för mig är att någon snabbt hämtar sakerna från mitt hem. Det sparar en massa tid åt mig, men även andra kostader såsom att hyra bil för att köra iväg någonstans (om det är exempelvis möbler). Så eventuell försäljningsvinst ser jag mest som en bonus (handlar i det här fallet inte om dyra möbler). Som när vi sålde Kallax-hyllan från Viktors rum. En vanlig möbel i kombination med lågt pris resulterade i en snabb försäljning på Blocket och upphämtning inom ett dygn.Kallax hylla är en av saker som säljer bra på Blocket
  4. Barnsaker tycker många är svåra att sälja. Saker inom samma kategori och som hör ihop säljer jag i klump. Här är det viktigt att det man säljer tillhör samma kategori, så det går exempelvis inte att sälja barnvagn + barnkläder. Just barnkläder säljer jag efter storlek och årstid och till ett bättre pris som triggar igång köparna. Förutom att det gör det lättare att sälja så vill jag dessutom inte spendera tid på att lägga ut annonser per plagg och kommunicera med en massa potentiella köpare, utan vill göra mig av med dem snabbast möjligt.
  5. Jag säljer alltid saker som är fräscha och i nyskick.
  6. Till potentiella köpare säger jag ”först till kvarn” (att hämta varan) får köpa. Det gör att försäljningen och upphämtningen går mycket snabbare.
  7. Sist men inte minst så är det viktigt med bra bilder. Jag försöker ta dem på dagen för att få bra ljus och försöker att  inte ha med annat på bilden som inte hör till annonsen. Jag lägger varan på ett tomt bord eller på golvet och fotograferar sedan uppifrån. Är det en större sak ställer jag den på mot en tom vägg. Fler tips på hur man tar bra annonsbilder kan du hitta här hos Blocket.

Vill ni höra lite mer om denna metod, så var jag med i Aftonbladet TV härom veckan och pratade om det.

Och som alltid så tycker jag att det är bättre att försöka sälja eller skänka till någon som behöver i stället för att slänga. Så att sakerna får användning hos någon annan i stället för att förstöras. Det är så ju mycket mer hållbart. Och gör detta gärna ihop med resten av familjen. Då går det både mycket snabbare och blir roligare!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!