Är du frustrerad -röj

Är du frustrerad? Röj!

Vad gör du när du känner dig frustrerad? Går ut och springer eller tränar? Sätter dig framför TV:n eller datorn och koller serier eller YouTube klipp? Pratar med någon? Det finns bättre eller sämre sätt att hantera sin frustration på utifrån deras positiva eller negativa bieffekter. Att idrotta eller gå ut och gå funkar ju alltid, men jag gör även en annan sak. När jag blir frustrerad på något så känner jag en hel del överskottsenergi. Ibland vill man ju kasta saker omkring sig. Och det kan man ju göra på ett konstruktivt sätt! Jag brukar dra ut någon låda och slänga ut allt därifrån. Och genast känns det lite bättre!  Därefter börjar jag organisera och skapa ordning. Detta gör att jag både känner att jag kan koncentrera mig på något annat än det jag är förbannat över. Och så får jag en känsla av kontroll. Här är det jag som bestämmer och skapar ordning. Och så ger det en positiv bieffekt för hemmet. Tre fördelar alltså!

Senast åkte innehållet ur en kökslåda ut. Femton minuter senare var det ordning och reda där och jag mådde prima. Kanske låter det lite knäppt. Men det är produktivt och det funkar för mig. Som en sorts terapi. Någon som känner igen sig?

/Paulina

4 Kommentarer
  1. Anna says:

    Jag är precis likadan. Finns inget bättre när det är kaos på insidan så är det ändå ordning på utsidan. Även ett sätt att hålla ångesten på avstånd.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!