Organisera och förvara på tyska

Internationella kvinnodagen och min bok på tyska

Nu har ”Organisera och förvara hemma – ett projekt i veckan” kommit ut på tyska. Varför berättar jag det här? Jo, därför att några av er har faktiskt frågat efter den! Och tro det eller ej, men den finns faktiskt att beställa på Bokus  – där man även kan köpa den polska versionen av ”Förvara smart”. Imponerad över att de även säljer översättningar av böcker. Hur som helst så har jag faktiskt några stycken och tänkte att den av er som hojtar till först får ett exemplar!

Organisera och förvara på tyska

Sedan kan jag inte låta bli att skriva lite om Internationella Kvinnodagen, som ju är idag. Den har nog inte varit viktigare än på länge. Med tanke på #metoo. Och på att demokratiutvecklingen i många länder just nu går bakåt och det första som inskränks är kvinnors rättigheter – framför allt till sin egen kropp. Så vi kan inte ta något för givet utan fortsätta kämpa för likabehandling, lika lön för lika arbete, frihet från sexuella trakasserier och rätt att bestämma över vår egen kropp. Och vi kvinnor måste hjälpa varandra. Genom att vara varandras förebilder. Genom att tipsa om jobb, diskutera lön och sparande och stötta. Bjuda in till nätverk. Genom att inte döma om någon går utanför normen vad gäller barnuppfostran exempelvis. Eller livspusslet. Jag har så många kvinnliga förebilder. I mitt Instagramflöde och i min vardag. Kända kvinnor som jag inte känner privat och väninnor. Jag plockar delar från dem som jag ser upp till. Jag önskar dem allt gott. Och jag försöker peppa och stötta. Ju fler av oss som lyckas och mår bra i sina livsval desto bättre för oss allihopa. Ville bara säga det.

/Paulina

10 Kommentarer
 1. Veronica ljunggren says:

  Är boken ett projekt i v på svenska skulle jag mer än gärna vilja ha ett exemplar!
  Då ett projekt i mån verkligen förändrat mitt och min familjs liv till det bättre! ♥️

  Svara
 2. /carina says:

  Tack för att du talar om att boken kommit på tyska! Jag bor i Hamburg och tänker ge bort den till vänner i födelsedagspresent.

  Svara
  • Paulina says:

   Vad roligt att du vill ge bort just den boken! Ska lotta ut en till på Instagram på söndag. Då kanske du kan vara med?

   Svara
 3. Linda says:

  Hej Paulina! Jag bor i Tyskland och tycker att det är jättekul att din bok har kommit ut på tyska nu. Det måste jag tipsa mina vänner om!

  Svara
 4. Linda says:

  Man kan aldrig få för många av dina böcker. Den bästa presenten man kan ge bort enligt mig. Jag tycker du är en bra förebild på en kvinna med bra utbildning som satsat på det du vill och lyckats. Längtar efter nästa bok 👍👍

  Svara
 5. Beatrice says:

  Åh din bok hade ju varit så kul att få, hoppas på det 👍 ha en bra dag och tack för en inspirerande blogg!

  Svara
  • Paulina says:

   Det var en som hann före dig, men jag kommer att lotta ut en till på Instagram på söndag, så du kan vara med där i stället!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!