badrummet - organisera per användare

Badrummet – månadens projekt

Ny månad, nytt projekt!

Den här månaden ska vi ta tag i badrummet. Det är vanligtvis ett litet ställe där alldeles för många behöver samlas samtidigt – på en vardagsmorgon exempelvis. Av den anledningen är dessa tre saker viktiga:

  1. Var sak har sin plats

När man ska göra sig i ordning snabbt så ska man ju inte leta efter något. Bestäm därför var saker och ting ska vara. Gruppera förslagsvis efter typ av saker som hör ihop såsom hår, fötter, hud osv. Eller användare. Om ni vill ha det prylfritt vid badkaret eller duschen så kan ni bestämma att dessa saker hör ihop på en hylla eller i ett skåp i stället. Så är det hemma hos oss. Känns det jobbigt för vissa att lägga tillbaka sitt schampo, balsam och tvål efter att de har duschat eller badat så kan de ha var sin behållare, dit de lägger sakerna. Då kan de ta fram behållarna och efter användning lägga tillbaka sakerna i den och sedan tillbaka i skåpet eller lådan. Det är bara att torka av flaskorna snabbt efter användningen när man ändå torkar sig själv. Det är inte så jobbigt, jag lovar.

badrummet - organisera per användare

Så kan det se ut. En behållare per familjemedlem. Bilden kommer från min första bok, Förvara och organisera hemma. Fotograf Ulf Huett. På rea förresten just nu ifall ni vill slå till:)

2) Märk upp

För att säkerställa att var sak har sin plats så är det bra att märka upp.

2) Ha så lite saker som möjligt i badrummet

Med detta menar jag endast det som ni verkligen använder dagligdags. Extra schampo eller balsam kan förvaras någon annanstans. Toalettpapper och extra handdukar likaså. Solskyddsfaktor behöver inte finnas i badrummet under vår, höst och vinter. Ingen risk att ni använder denna typ av créme då. Vi förvarar våra i vår reselåda under sängen.

Steg-för-steg hjälp för att få ordning i badrummet hittar ni här. Stort lycka till med detta!

/Paulina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Kommentera gärna!